Lunin festival - praznik otrok

  • t.ko.
  • ponedeljek, 07. junij 2010
(Foto: Jupiterimages)

V soboto, 12. junija 2010, bo v ljubljanskem parku Tivoli med 10. in 18. uro potekalo že četrto celodnevno rajanje za otroke in njihove starše.

Brezplačni festival tudi letos prinaša celodnevni program: gledališke in plesne predstave, glasbene nastope, modne revije, ustvarjalne delavnice, številna tekmovanja in športne dejavnosti za otroke vseh starosti, na voljo pa bo tudi pester program za starše. Zabavne dejavnosti za vse okuse bodo potekale na več kot štiridesetih prizoriščih, posejanih po celotnem parku Tivoli.

Lunin festival je v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom na dan festivala za svoje obiskovalce pripravil posebno ugodnost. Z Lunino broško, ki jih bodo obiskovalci dobili na info točkah LPP in pri promotorkah festivala, se bodo lahko ves dan brezplačno vozili na vseh ljubljanskih mestnih avtobusnih progah. Rdeča nit letošnjega Luninega festivala je knjiga – Luna bere, saj je letos Ljubljana svetovna prestolnica knjige. Na slikarskih in kiparskih delavnic bodo lahko otroci upodabljali in izdelovali različne literarne junake. Izdelali si bodo lahko tudi svojo knjigo ali lutko, napisali pravljico, obiskali Mačje Mesto, iskali skriti zaklad, se udeležili srečelova in še marsikaj drugega.

Zanimiva novost letošnjega festivala je Kotiček za dojenčke. V njem se bo z gledališko lutkovno predstavo za dojenčke in malčke predstavilo gledališče AEIOU, prvo slovensko gledališče, namenjeno dojenčkom in malčkom, seveda pa tudi njihovim staršem.

Vodilna dejavnost 4. Luninega festivala je ekologija, saj je skrb za okolje pomemben dejavnik našega časa. V Eko deželi bodo otroke s pomočjo ustvarjalnih delavnic igriv spodbudili k ustvarjanju skrbnega odnosa do okolja.

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki