Dobrodelno tekmovanje v nordijski hoji

  • SLM
  • ponedeljek, 17. maj 2010
(Foto: Dreamstime)

Lions klub Brnik vabi na srečanje Hodim, da pomagam – gibanje v zdravem okolju

Humanitarno društvo Lions klub Brnik 29. maja 2010 ob 9. uri v idiličnem okolju pod Krvavcem (Dvorje pri Cerkljah) prireja dobrodelno tekmovanje v nordijski hoji.

V okviru tekmovanja bodo potekali še demonstracija nordijske hoje, merjenje krvnega tlaka in izdiha ter merjenje čistosti zraka in pitne vode. Udeleženci se bodo podali na približno osemkilometrsko, srednje zahtevno pot po gozdnih in neprometnih poteh v okolici Cerkelj. Tekmovali bodo v trojkah – ekipah treh tekmovalcev, ključen pa ne bo samo čas, v katerem bodo opravili pohod, temveč tudi pravilnost hoje. Poleg tega se bodo lahko tekmovalci pomerili še v družabnih igrah.

Prijave sprejemajo na elektronskem naslovu lkbrnik@gmail.com. Tekmovalci bodo startnino plačali neposredno pred začetkom dogodka, po razglasitvi rezultatov pa jih bo čakala še pogostitev. Startnina za trojke znaša 45 € in bo v celoti namenjena za človekoljubne namene.

Nordijska hoja – hoja ob pomoči pohodnih palic – je ena od najbolj učinkovitih, celovitih, varnih in dostopnih telesnih dejavnosti. Izvajati jo je mogoče vse leto, primerna pa je za ljudi vseh starosti in ravni telesne pripravljenosti. V gibanje je vključeno celotno telo, tovrstna telesna dejavnost pa poleg tega krepi dihalni in srčno-žilni sistem ter izboljšuje vzorec hoje. Nordijska hoja blaži utrujenost, jezo in razdražljivost ter izboljšuje splošno počutje. Intenzivnost hoje si narekujemo sami, vadbo pa prilagajamo svojemu trenutnemu razpoloženju.

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki