Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Dobrodelno tekmovanje v nordijski hoji

Lions klub Brnik vabi na srečanje Hodim, da pomagam – gibanje v zdravem okolju

Humanitarno društvo Lions klub Brnik 29. maja 2010 ob 9. uri v idiličnem okolju pod Krvavcem (Dvorje pri Cerkljah) prireja dobrodelno tekmovanje v nordijski hoji.
V okviru tekmovanja bodo potekali še demonstracija nordijske hoje, merjenje krvnega tlaka in izdiha ter merjenje čistosti zraka in pitne vode. Udeleženci se bodo podali na približno osemkilometrsko, srednje zahtevno pot po gozdnih in neprometnih poteh v okolici Cerkelj. Tekmovali bodo v trojkah – ekipah treh tekmovalcev, ključen pa ne bo samo čas, v katerem bodo opravili pohod, temveč tudi pravilnost hoje. Poleg tega se bodo lahko tekmovalci pomerili še v družabnih igrah.

Prijave sprejemajo na elektronskem naslovu lkbrnik@gmail.com. Tekmovalci bodo startnino plačali neposredno pred začetkom dogodka, po razglasitvi rezultatov pa jih bo čakala še pogostitev. Startnina za trojke znaša 45 € in bo v celoti namenjena za človekoljubne namene.

Nordijska hoja – hoja ob pomoči pohodnih palic – je ena od najbolj učinkovitih, celovitih, varnih in dostopnih telesnih dejavnosti. Izvajati jo je mogoče vse leto, primerna pa je za ljudi vseh starosti in ravni telesne pripravljenosti. V gibanje je vključeno celotno telo, tovrstna telesna dejavnost pa poleg tega krepi dihalni in srčno-žilni sistem ter izboljšuje vzorec hoje. Nordijska hoja blaži utrujenost, jezo in razdražljivost ter izboljšuje splošno počutje. Intenzivnost hoje si narekujemo sami, vadbo pa prilagajamo svojemu trenutnemu razpoloženju.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

šport , hoja , gibanje , rekreacija , redna telesna dejavnost

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

3. 10. 2010 13:35:00
Nordijska hoja je najbolj aerobna vadba, zato je zelo koristna za srčno-žilni sistem, kostno-mišični, krepi imunski sistem, sproščajo se endorfini, zato je koristna proti depresiji, ter tudi proti osteoporozi.
Nordijska hoja ob morju je zelo koristna tudi zaradi dodatnega blagodejnega vpliva morskega zraka.Izvajajo jo redno učitelji kluba Zdravi in Vitalni, vsak ponedeljek, sredo in petek ob 17.uri na travniku v Simonovem zalivu, ter ob sobotah ob 11 uri. so pohodi in tečaji. Palice posojajo.