Nova zaščita za pse in mačke

  • T.ko
  • sobota, 01. maj 2010
(Foto: Grega Žunič)

Lastnikom psov in mačk je odslej na voljo novo zdravilo za odpravljanje in nadzor zunanjih zajedavcev (bolhe, klopi, uši), in sicer v obliki kožnih kapljic, ki jih stroka pozna tudi pod imenom "spot-on". Uporaba je zelo preprosta, saj z majhno količino zdravila, ki jo nanesemo na eno mesto, v celoti zaščitimo žival.

Gre za insekticid z edinstvenim načinom delovanja na bolhe in klope. Zadržuje se v lipidnih komponentah kože in dlačnih mešičkov; iz njih se nenehno izloča v kožo in dlako, s čimer zagotavlja nepretrgano delovanje in tako odpravlja insekte in pršice. Priznani kinolog Jože Vidic, dr. vet. med., je na predstavitveni tiskovni konferenci poudaril, da gre za generik enega od najbolj preizkušenih in uveljavljenih zdravil za odpravljanje in preprečevanje zunanjih zajedavcev pri psih in mačkah.

Novo zdravilo je predstavila največja slovenska farmacevtska družba, na voljo pa bo na recept, torej pri veterinarju. Za boljše poznavanje uporabe kožnih kapljic so ustvarili novo spletno mesto klopi-bolhe, ki ponuja številne pregledne informacije o lastnostih zunanjih zajedavcev ter njihovem odpravljanju in preprečevanju, pa tudi vse druge informacije, ki jih mora poznati lastnik živali, če hoče uspešno zaščititi svojega ljubljenčka.

 
Galerija

Grega Žunič

Jože Vidic, kinolog in urednik revije Moj pes Grega Žunič

Gregor Mohorič, dr. med. vet., veterinarska ambulanta JANG Grega Žunič

Jože Primc, dr. vet. med., direktor programa Veterina v družbi Krka Grega Žunič

Alenka Janež Falkner, družba Krka Grega Žunič