2. mednarodna poletna šola o Parkinsonovi bolezni za študente in diplomante zdravstvenih strok

  • sreda, 05. maj 2010
(Foto: Jupiterimages)

Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, 19.- 28.7.2010

V mesecu juliju bo na  Medicinski fakulteti potekala 2. mednarodna poletna šola o Parkinsonovi bolezni (PDSS). To je nova oblika izobraževanja, pri kateri so v ospredju sposobnosti študenta, potrebe pacienta in pridobivanje novih veščin na področju timskega dela. Pomeni aktivno sodelovanje udeležencev, razvoj sposobnosti reševanja problemov, komunikacije in javnega nastopanja. Končni cilj tovrstnega izobraževanja je pripraviti inovativen predlog za raziskovalni projekt.

Kaj PDSS v resnici je: 9-dnevna poletna šola o Parkinsonovi bolezni za evropske študente in diplomante zdravstvenih strok  (medicina, farmacija, psihologija, zdravstvena nega).

Kaj se boste naučili: Kako se vesti v multidisciplinarnem timu, kako napisati predlog za raziskovalni projekt, ki je relevanten za bolnike in strokovnjake iz različnih področij zdravstva, kaj je znano in še neznano o Parkinsonovi bolezni, kakšne metode se uporabljajo za raziskovanje neznanega, ne nazadnje tudi kako oceniti predlog za raziskovalni projekt. Pridobili boste tudi znanje s področja vodenja, obenem pa boste deležni tudi usmerjanja in vodenja s strani akademskih strokovnjakov in bolnikov.

Zveni naporno… bo tudi zabavno?
Večeri bodo rezervirani za različne družabne dejavnosti (social programme); na ta način boste bolje spoznali ostale udeležence. Vmes pa se bo našel čas tudi za oglede nekaterih slovenskih lepot, kot na primer Ljubljane, Idrije, arboretuma Volčji potok. Trdo delaj in se zabavaj! PDSS je izziv, da delaš in razmišljaš bolj produktivno kot tekom študijskega leta. S predstavitvijo originalnega in inovativnega predloga za raziskovalni projekt pa lahko skupaj navdušimo bolnike, profesorje in sponzorje kot to ni storil še nihče doslej!

Organizatorji: Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, UKC Nevrološka klinika, Društvo Trepetlika.

Potek PDSS: Delali boste v manjših skupinah (4-5 študentov). Vsak dan boste pripravili predstavitev celodnevnega dela ostalim udeležencem in strokovnjakom (nevrologi, psihiatri, statistiki, fizioterapevti, …).

Učitelji: Vodila vas bo posebej za to usposobljena ekipa, čeprav bo večina dela prepuščena vam. Vaše delo pa bo vsak dan ocenjeno s strani akademske stroke.

Rezultat: Tekom PDSS bo vsaka skupina (predvidenih je 6 skupin) pripravila inovativen in kreativen predlog za raziskovalni projekt.

Nagrade: Najboljše predlog za raziskovalni projekt bo prejel nagrado.

Stroški: 300€ zgodnja registracija (vsebuje 3 obroke dnevno, nastanitev in večerne aktivnosti), 450€ pozna registracija. Stroški potovanja niso vključeni.

Za prijavo na poletno šolo obiščite  spletno stran parkinsonsummerschool.
Za več informacij pišite na klara.tostovrsnik@gmail.com ali pokličite na tel. 040 493 745.