Inteligenca in seksualna nedolžnost

  • T.ko
  • ponedeljek, 09. november 2009
(Foto: Dreamstime)

Nekateri mladostniki že zgodaj začnejo s spolnostjo, vendar se časi spreminjajo. Pa se res?
in najmanj inteligentni ostali najdlje seksualno nedolžni, objavlja Intimate Medicine. Raziskava v ZDA je odkrila, da se tisti na vrhu in dnu inteligenčne lestvice manj prepuščajo spolnosti. Vsaka nadaljnja stopnja na lestvici IQ pri moških pomeni 2,7 % manjšo možnost za spolni odnos, pri dekletih pa se ta odstotek poviša za 1,7 %.

Druga raziskava, ki je preučevala študentsko obdobje, je te ugotovitve potrdila. IQ lahko vpliva na prestavljanje spolnosti vse do odrasle starosti. Povprečen študent izgubi nedolžnost do 20. leta, pri bolj inteligentnih pa jih samo polovica izgubi nedolžnost v času študija. Od tistih, ki ostanejo nedolžni, jih največ študira na naravoslovnih smereh. Manjša spolna aktivnost je vidna tudi pri samozadovoljevanju, ki je pri ženskah zelo redko. K temu prispevajo cilji, ki jih imajo nekateri veliko, so visoko postavljeni ter zahtevajo veliko pozornosti, zato ne ostane veliko časa za druge stvari. Po mnenju nekaterih inteligentni ljudje manj seksajo tudi zato, ker so drugi pred njimi v zadregi, kar otežuje iskanje partnerja.

Kot zanimivost omenimo, da so pri netopirjih ugotovili obratno sorazmerje med velikostjo testisov in možganov, kar pomeni, da večji ko so bili testisi, manjši so bili možgani. 

 

 
Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Vsi Viva strokovnjaki