Lepe ženske se bolj nagibajo k prevari

  • T.ko
  • četrtek, 13. maj 2010
(Foto: Shutterstock)

Znanstveniki so dokazali, da so ženske z visoko stopnjo spolnega hormona estrogena manj zadovoljne s svojimi partnerji, zaradi česar se bolj nagibajo k prevari in pogostejši menjavi moških. Glede na to, kako težko je najti partnerja, ki dobro zasluži in primerno skrbi za družino, pri tem pa je še dobrega videza, morajo ženske pogosto izbirati med dolgoročno varnostjo s partnerjem, ki ponuja trajno gmotno varnost, in telesno privlačnejšim partnerjem, ki je primeren za krajša, seksualno obarvana razmerja, ima pa dobro gensko zasnovo.

Zelo privlačne ženske od svojih partnerjih zahtevajo oboje, poleg tega morajo biti tudi dobri očetje in partnerji. Tako lepe ženske nimajo samo večje izbire potencialnih partnerjev, pač pa tudi veliko višja merila, ki jih je težko zadovoljiti. To je razlog, da imajo manj razlogov za navezovanje na partnerja, saj so jim vedno dostopni "kakovostnejši" moški. Na univerzi v Teksasu, kjer so izvajali raziskavo, so skupini študentk izmerili raven estrogena estradiola. Prosili so jih, naj ocenijo lastno privlačnost, njihov videz pa je ocenilo tudi osebje univerze. Najprivlačnejše študentke so imele najvišjo raven estradiola. Tiste, ki so bile v razmerju, so vprašali, kako so z njim zadovoljne in kolikšna je verjetnost, da bodo nezveste.

Izkazalo se je, da so bile najprivlačnejše študentke hkrati najbolj nezadovoljne s tem, kar imajo, kljub vsemu pa so priznale, da bi se raje odločile za dolgotrajno razmerje, kot pa se zadovoljile s kratkotrajnimi avanturami.


Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Vsi Viva strokovnjaki