Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Pogostejši seks za boljše zdravje

Nov nasvet za moške, ki želijo dolgo ohraniti svojo seksualno funkcijo, se glasi, naj karseda pogosto seksajo. Petletna raziskava, opravljena na skoraj tisoč starejših Fincih, je pokazala, da je pri moških, ki so ob začetku študije imeli redne spolne odnose, tveganje za razvoj motnje erekcije (ED) manjše.

Pri moških, ki so imeli spolne odnose po tri- ali večkrat na teden, so ugotovili kar štirikrat manjše tveganje za nastanek ED kot pri moških, ki so imeli spolne odnose manj kot enkrat na teden. Na razvoj ED vplivajo tudi dejavniki, kot sta starost in sladkorna bolezen; znanstveniki so upoštevali tudi tovrstne dejavnike, a se je vseeno pokazalo, da je pogostost seksa velikega pomena. Pri ED gre za težave z dotokom krvi v spolni organ, kaže pa, da reden seks prispeva k ohranjanju ožilja erektiranega tkiva v zdravem stanju, je sklenila znanstvena skupina iz Tampereja. 

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

seks , moški , erekcija , spolni odnosi , motnje erekcije , erektilna disfunkcija , reden seks

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

21. 04. 2019 08:31:49
Tablete za Erekcijo - http://tonzes.com/erectsi.htm sam uporabljam Zytax že kakšne 3 lete - zelo zadovoln. nič stranskih plus to da se mi je stanje izboljšalo, res pa je da sem tudi prenehal kaditi.