Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Po božiču največ zahtev za ločitev

Obdobje okrog božiča in novega leta je za zakonske pare tako polno pasti, da so britanski odvetniki prvi delovni dan v novem letu poimenovali »dan L« oziroma »dan ločitev. »Božič sam po sebi ne povzroča ločitev, vendar prinaša napetosti, ki na površje izvržejo vse, kar je dolgo zgolj tlelo,« pravi Derek Bedlow, glavni urednik spletne strani, specializirane za ločitve.

V tem obdobju so možnosti za »eksplozijo« več kot velike: od prepiranja o tem, kdo od sorodnikov naj pride na večerjo, do neprimernega obnašanja zakonskega partnerja na službeni zabavi.

Na spletni strani so opravili anketo, ki je zajela sto odvetniških pisarn in dva tisoč zakonskih parov; ti so kot prvi razlog za ločitev navedli prešuštvo. Možnosti za prešuštvo so prav v obdobju praznikov znatno večje. Spletna stran je objavila tudi študijo vladnega centra za zakonsko svetovanje, ki poudarja, da v obdobju božičnih in novoletnih praznikov kar 1,8 milijona parov razmišlja o ločitvi. »Pri zdajšnjem življenjskem ritmu pari ne preživljajo dovolj časa skupaj, med daljšimi prazniki pa imajo dobro priložnost, da uvidijo stvarnost svojega položaja.«

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

ločitev , božič , novo leto , prešuštvo , prazniki , partnerski odnosi

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.