Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Pred kuhanjem zmečkajte česen

(Foto: Shutterstock)

Argentinski raziskovalci so prepričani, da je mečkanje česna pred kuhanjem nemara najboljši način za ohranjanje njegovih aktivnih snovi. Česen vsebuje snovi, ki pomagajo preprečevati nastajanje krvnih strdkov. Med kuhanjem se veliko aktivnih snovi, ki so zaslužne za to delovanje, uniči, večina študij, ki so preučevale učinek česna na zdravje ožilja, pa je testirala svež česen.

Znanstveniki so ugotovili, da ima česen, ki se je tri minute kuhal pri temperaturi približno 200 ºC, enako vsebnost aktivnih snovi kot svež česen. Toda odkrili so tudi, da šestminutno kuhanje česna pri enaki temperaturi povsem izniči antikoagulacijsko delovanje aktivnih snovi iz česna.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

kuhanje , česen , krvni strdek , učinkovine , aktivne snovi

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.