Gospodinjska dela idealna za hujšanje?

  • TK
  • četrtek, 09. januar 2014
(Foto: Jupiterimages)

Raziskava, ki so jo opravili v Veliki Britaniji, je razkrila, da so ženske pred petdesetimi leti porabile trikrat več kalorij kot sodobne ženske. Te rezultate razlagajo z veliko količino gospodinjskih opravil, ki so jih takrat opravljale ženske in ki so po njihovem mnenju izredno učinkovit način za hujšanje.

V petdesetih letih prejšnjega stoletja so ženske vsak dan po tri ure posvetile pranju perila, likanju in drugim gospodinjskim opravilom ter v povprečju eno uro na dan hodile do trgovine in nazaj. V nasprotju z njimi se sodobne ženske veliko bolj zanašajo na tehnologijo.

Po mnenju znanstvenikov je bila tudi prehrana pred petdesetimi letih veliko bolj zdrava, saj je bil vnos zelenjave večji. Povprečna ženska danes vnese 2178 kalorij na dan, s povprečnim načinom življenja pa jih porabi samo 556. Leta 1952 je bil povprečni vnos 1818 kalorij, poraba pa kar 1512. Posledica tega je, da ima danes v Veliki Britaniji 32 odstotkov žensk preveliko telesno težo, 21 odstotkov pa jih je predebelih.