Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Otroci nas učijo srečnejšega življenja

Vas otrok zasipa z neskončnimi vprašanji o tem, zakaj so visoki bloki boljši kot nizki, ali dinozavri jedo sardine … Ne preslišite ga, pa naj se vam tovrstna vprašanja zdijo še tako smešna. Otroška radovednost je brezmejna, medtem ko starejši in zrelejši ljudje dušijo to naravno strast do novih znanj.

To je velika škoda. Psihologi namreč poudarjajo, da radovednost in čudenje navidez navadnim stvarem spodbujata ustvarjalnost in varujeta bistrino duha. Poskusite znova prebuditi občutek čudenja in občudovanja, ki ste ga imeli kot otrok, karseda pogosto si zastavljajte vprašanja o vsem, kar vam pade na pamet, in razmišljajte o morebitnih odgovorih. Presenečeni boste, koliko novih priložnosti se vam bo odprlo.

Otroci hitro rastejo, zato izkoristite vsako priložnost, da se skupaj z njimi potopite v domišljijski svet spontanosti in smeha. Spomnili se boste, da je vse lahko igra. Čemu bi sledili dolgočasni rutini, če pa jo lahko osvežite z malce zabave? Izmislite si pravila, rušite osebne rekorde, spodbudite svoj tekmovalni duh. Zavrzite strah, dvome vase, kritike, skrbi in destruktivne misli o neuspehu. Otroci menijo, da lahko dosežejo vse in da jih nič ne more ustaviti. In najpogosteje imajo prav.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

otroci , vzgoja otrok

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.