Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Varno sončenje

Varno sončenje omogoča zdravo porjavelost in dobro počutje, medtem ko prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom lahko povzroči opekline, alergične reakcije in tudi druge, težje poškodbe kože. Poleg senčne lege, ustrezne obleke, pokrival in očal so varovalni pripravki za sončenje najpomembnejša zaščita pred posledicami prekomerne izpostavljenosti sončnim žarkom.
Pri izbiri pripravkov za sončenje moramo upoštevati starost, tip kože, stopnjo porjavelosti in čas ter kraj izpostavljenosti sončnim žarkom. Najbolj učinkoviti so pripravki, ki vsebujejo kombinacijo UVA- in UVB-filtrov. Pripravki, ki vsebujejo dišave, konzervanse in visoke koncentracije velikega števila različnih organskih UV-filtrov predstavljajo večje tveganje za nastanek alergične reakcije.

Zato so najbolj primerni in učinkoviti tisti pripravki, ki poleg organskih vsebujejo še anorganske UV-filtre. Dodatek vitaminov C in E lahko poveča učinkovitost izdelkov in njihovo obstojnost. Poleg varovalnih pripravkov za sončenje, nego po sončenju in lajšanje težav pri sončnih opeklinah sodijo v potovalno lekarno še osnovna sredstva za prvo pomoč in drugi pripravki ter zdravila: sredstva za zaščito pred piki komarjev, klopov in drugih insektov ter pripravke za odpravljanje težav po piku,  zdravila, ki jih predpiše osebni zdravnik, zdravila za samozdravljenje manjših težav.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

sončenje , zaščita pred soncem

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.