Pri 53 letih rodila dvojčka

  • UR
  • nedelja, 19. september 2021
Bolnišnica Acibadem Sistina
Bolnišnica Acibadem Sistina

Neplodnost je iz leta v leto vse večji problem v svetu. Rešitev je seveda umetna oploditev, ki je izraz, s katerim označujemo različne metode oploditve z biomedicinsko pomočjo.

V klinični bolnišnici Acibadem Sistina je uspešnost pri umetni oploditvi več kot 80-odstotna. Tamkajšnji Center za pomoč pri razmnoževanju je opremljen z embriološkim laboratorijem (laminirane mize, mikromanipulatorji, stereo in invertni mikroskopi, inkubatorji, oprema za krioprezervacijo jajčnih celic, zarodkov, semenčic, tkiv testisov in tkiva jajčnikov) ter najsodobnejšo tehnologijo za sodobno opremo. Vse pomožne in reproduktivne tehnike se izvajajo v Centru za asistirano reprodukcijo, za postopke IVF pa ni starostne omejitve. Med postopke sodijo IVF, ICSI, TESE, TESA, krioprezervacija (zamrzovanje) jajčec, sperme, zarodkov, tkiva testisov in tkiva jajčnikov, intrauterina oploditev, metoda PICSI, pa tudi zamrznitev vitrifikacije zarodkov in jajčnih celic. Postopek implementacije zarodka v maternico v njihovih ambulantah izvajajo s pomočjo najsodobnejšega laserja za asistirano izvalitev.


Mamica postala pri 53 letih


Acibadem Sistina sodeluje z največjo evropsko banko jajčnih celic Ovogene bank iz Ukrajine, ki ima FDA certifikat. Banka ima več kot 400 donatorjev, starih od 18 do 36 let, ki so genetsko preverjeni. Bolnišnica aktivno sodeluje tudi z največjo licencirano banko sperme, dansko CRYOS, ki daruje donatorski material v več kot 100 držav po vsem svetu. Darovalci so običajno anonimni, banka ne razkrije identitete darovalca. Ponuja tudi osnovne profile, kjer lahko izberete barvo oči, lase, višino ali težo darovalca. Ena najstarejših, ki se je odločila za umetno oploditev v Acibadem Sistina, je 53-letnica. Po dolgoletnih poskusih zanositve in več neuspešnih osemenitvah sta z možem danes presrečna starša dojenčkov, ki sta bila rojena v 35. tednu nosečnosti.
Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki