Prostovoljci THSN pripravili koristne nasvete za starše »Starševstvo v stresnih časih«

  • sreda, 14. julij 2021
(Foto: iStockphoto)

The Human Safety Net (THSN) je pripravil globalni Hekaton, da bi pomagal staršem ohraniti dobre družinske odnose kljub izzivom, ki jih je povzročila epidemija. Tudi prostovoljci THSN v Sloveniji - zaposleni v zavarovalnici Generali, ambasadorji in podporniki THSN, so se pridružili globalni pobudi in prevedli ter posneli koristne nasvete za starše v slovenski jezik.

Pobudo, da bi pomagali zlasti staršem iz šibkejših in bolj ranljivih okolij, so dali Univerza v Oxfordu, UNICEF in Svetovna zdravstvena organizacija. Naslovili so jo »Pobuda starševstva za vseživljenjsko zdravje«. Njihovi strokovnjaki so tako pripravili serijo brezplačnih vsebin z nasveti, kako se spopasti s stresnimi razmerami. Ker so bile vsebine na voljo samo v angleškem jeziku, je THSN poskrbel za prevod teh vsebin v kar 22 jezikov držav, kjer deluje. 18 prostovoljcev iz THSN Slovenija, zaposlenih v zavarovalnici Generali, se je udeležilo te pobude in skupaj so prevedli 16 koristnih nasvetov in posneli 35 video vsebin za starše, ki si jih lahko ogledajo na spletni strani THSN.

Prepričani so, da bodo nasveti v pomoč in oporo marsikateremu staršu pri zagatah, s katerimi se srečuje v družinskih odnosih in pri vzgoji otrok, še posebej pa bodo dobrodošli za družine, ki so vključene v programe Zveze prijateljev mladine Moste – Polje, ki jo Generali podpira že vrsto let.

Pobuda The Human Safety Net je gibanje oziroma mreža ljudi, ki pomaga ljudem in je nastala v Skupini Generali pred tremi leti. Skupina si prizadeva k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se lahko ljudje iz najrazličnejših družbenih skupin razvijajo in uresničujejo svoje potenciale. Danes deluje v 23 državah in Slovenija je ena izmed njih.Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Marko Hočevar

prof. dr. Marko Hočevar dr. med. spec. splošne in onkološke kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki