Pobuda "Recite živjo" med 1. in 6. junijem tudi v Sloveniji

  • nedelja, 06. junij 2021

Z drobnim dejanjem naključne prijaznosti proti posledicam pandemije

Med 1. in 6. junijem bo tudi v Sloveniji potekala globalna pobuda "Recite živjo", katere cilj je z majhnim prijaznim dejanjem omiliti posledice v pandemičnem letu izgubljenih družabnih trenutkov.

 Obsežna raziskava, ki so jo izvedli na pobudo dunajske pražarne kave Julius Meinl, je namreč pokazala, da je bilo takšnih izgubljenih priložnosti za stike v štirih evropskih mestih kar 13 milijard, sodelujoči pa so potrdili, da so od vseh aktivnosti med zaprtjem družbe najbolj pogrešali prav kavico s prijatelji.

Pobudi "Recite živijo" se je pridružilo več kot šestdeset kavarn po vsej Sloveniji, v katerih bodo obiskovalci od 1. do 6. junija ob vsakem naročilu kave Julius Meinl prejeli kuponček za brezplačno kavo, ki ga lahko podarijo prijatelju ali neznancu, in s tem drobnim dejanjem pozornosti nekomu polepšajo dan.

Pobuda ima tudi dobrodelno noto, saj bo podjetje Julius Meinl Slovenija za vsak kuponček, ki gre naprej, prispevalo 5 centov društvu Humanitarček za nakup toplih obrokov za starostnike, ki živijo pod pragom revščine. Pobudi se je pridružil tudi pesnik in pisatelj Feri Lainšček, ki je v podporo drobnim dejanjem naključne prijaznosti prispeval svojo pesem z naslovom "Kako je ljubezni ime."

Več informacij ter seznam slovenskih kavarn, ki so se pridružile pobudi, je na voljo na spletni strani Julius Meinl Slovenija.