MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) program – brezplačno uvodno srečanje

Vabljeni na brezplačni spletni seminar v sredo, 6. 1. 2021, ob 18 uri.

Predavateljica: Mateja Lenarčič

Si želite najti učinkovite načine za obvladovanje stresa, najti več ravnovesja in miru? Učinkoviteje upravljati svoje misli, čustva in vedenje? Povečati osredotočenost, pozornost, kreativnost in povezanost s sabo? Spoznati način zavestnega in sistematičnega dela s svojim stresom, bolečino, boleznijo ter izzivi in zahtevami vsakdanjega življenja? Izboljšati kakovost svojega življenja?

Vabljeni na brezplačno uvodno srečanje MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) 8-tedenskega znanstveno raziskanega programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn).

Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psiho-fizicnega zdravja. V tujini je zelo cenjen na področju zdravstva, izobraževanja, v delovnih okoljih, sodiščih, zaporniških sistemih in drugje.

S predavateljico boste skupaj naredili tudi določene tehnike za obvladovanje stresa in se natančneje pogovorili o programu.

Prijave na mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom). Po prijavi prejmete zoom povezavo.
mag. Mateja Lenarčič, MBSR učiteljica, certificirana učiteljica joge, TA 101, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Je magistrica ekonomskih znanosti z več kot 20 letnimi izkušnjami na poslovnem področju. Zadnja leta se intenzivno izobražuje in posveča področju čuječnosti. Na Medicinski fakulteti Univerze Massachussetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn) je opravila izobraževanje ”Mindfulness-Based Stress Reduction” (MBSR) program. Dodatno se je iz tega področja 1,5 leta izobraževala na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Je tudi v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim opravila tudi izobraževanje za mediatorko.
Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe za posameznike in organizacije ter individualno svetovanje na temelju čuječnosti.

Več o njej na: institut-medius.si.
Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki