Več kot 30.000 ljudi sodeluje v programih The Human Safety Net Skupine Generali

  • četrtek, 16. julij 2020

The Human Safety Net je globalna pobuda Skupine Generali, ki spodbuja posameznike iz ranljivejših skupin k razvoju svojih potencialov in jim tako omogoča pomoč za izboljšanje njihovih življenj in življenj njihovih družin.

Po dveh letih od ustanovitve je pobuda dejavna v 21 državah po svetu, s tremi programi pomoči: ustvarjanje enakih življenjskih priložnosti za otroke iz prikrajšanih okolij, podporo beguncem pri ustanavljanju zagonskih podjetij in pomoč novorojenčkom, ki trpijo za boleznijo asfiksija.

The Human Safety Net je sklenila partnerstva s 46 vodilnimi nevladnimi organizacijami in socialnimi podjetji. Do konca leta 2019 je pomagala več kot 30.000 ljudem in dosegla okrog 20.000 otrok, starih 0 do 6 let, in 10.000 staršev. Izobrazila je skoraj 700 beguncev, ki so ustvarili več kot 100 zagonskih podjetij. V letu 2019 so zaposleni Skupine Generali v okviru The Human Safety Net opravili 20.000 prostovoljskih ur.

Med krizo COVID-19 so bile vzpostavljene dodatne pobude v skupni vrednosti več kot milijon evrov, ki so omogočile nadaljevanje programov in ohranjanje stikov z najranljivejšimi skupinami. Pobude so reševale takojšne potrebe skupnosti (zdravstveni kompleti, maske, prenosni in tablični računalniki) in podpirale naložbe v digitalne rešitve (spletne platforme in aplikacije). S slednjimi bodo lahko partnerske nevladne organizacije pomagale družinam in
beguncem med krizo in po njej ter jim omogočile učenje in dostop do osnovnih storitev in omejile socialno izključenost najranljivejših. he Human Safety Net s tem pomaga zmanjšati digitalno vrzel v nepridobitnem sektorju.


GENERALI Slovenija s programom The Human Safety Net za družine

GENERALI zavarovalnica preko globalnega programa The Human Safety Net podpira Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje (ZPMS Moste Polje), ki že več kot 60 let ustvarja programe za otroke in mladostnike s poudarkom na vzgoji otrok, da postanejo funkcionalni odrasli.

Skupni program Rastemo skupaj je namenjen staršem, ki potrebujejo pomoč pri vzgoji in spodbujanju malčka k prvim samostojnim korakom (0–3 let), pozneje (3–6 let) pa je poudarek na razvoju otroka in sprejemanju sprememb, navajanju na
samostojnost. Program ni namenjen le pomoči družinam z osnovnimi sredstvi za preživetje, temveč višji ravni – opolnomočenju, da si družina opomore in pridobi pomembne kompetence, s pomočjo katerih lahko v prihodnje samostojno deluje v socialnem okolju.

V času spopadanja s COVID-19 je zavarovalnica GENERALI donirala 50.000 evrov ZPMS Moste Polje, ki jih je namenila za topel obrok otrokom, ki so po zaprtju šol in vrtcev ostali brez redne in uravnotežen prehrane. Dodatno je zavarovalnica ZPMS Moste Polje donirala tudi rabljene, a še uporabne tablične računalnike, s katerimi je družinam s šoloobveznimi otroki olajšala učenje na daljavo.
Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki