Sklad zavarovalnice GENERALI za podporo zdravstvenim delavcem, ki so zboleli za COVID-19

  • ponedeljek, 20. april 2020
(Foto: Matej Povše, UKC Ljubljana)

V zavarovalnici GENERALI so oblikovali sklad, iz katerega bodo zdravstveni delavci, ki so zboleli za boleznijo COVID-19, lahko prejeli finančno podporo. Le ti so v trenutnih razmerah, ko skrbijo za obolele s to boleznijo, še dodatno izpostavljeni novemu koronavirusu.

Ustanovitev sklada je zahvala vsem zdravstvenim delavcem za požrtvovalnost pri njihovem delu, ki ga opravljajo v skrbi za zdravje vsakega izmed nas.

Zdravstveni delavci bodo v primeru, da so zboleli za boleznijo COVID-19, iz sklada zavarovalnice GENERALI lahko prejeli finančno pomoč, in sicer kot bolnišnično nadomestilo v višini 20 evrov v primeru, da bodo v bolnišnici 3 dni ali več, 1000 evrov nadomestila za okrevanje, če je zdravljenje zahtevalo intenzivno nego, svojci upravičenca pa bi v primeru njegove smrti prejeli posmrtnino v višini 5.000 evrov.

»Zdravstveni delavci vse od izbruha novega koronavirusa delajo v izrednih okoliščinah. Vsak dan skrbijo za bolnike, izpostavljeni so okužbi, njihovo delo je še bolj stresno kot običajno. Bolezen ne izbira, ogrozi lahko tudi njihovo zdravje. V zavarovalnici smo se jim želeli z ustanovitvijo sklada zahvaliti za njihovo nesebično delo in stati ob strani, tako kot oni stojijo ob strani vsem nam,« je o skladu povedala Vanja Hrovat, predsednica uprave GENERALI zavarovalnice.
Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki