Brezplačni posveti z zdravniki na daljavo

(Foto: Shutterstock)

Če vas med epidemijo, ko imajo dostop do zdravnika le nujni bolniki, pestijo manjše zdravstvene težave, se lahko prek nekaterih platform ali po telefonu z zdravnikom brezplačno posvetujete kar na daljavo.

Na 15-minutni brezplačni videoposvet z zdravnikom se lahko naročite prek spletne strani www.nyd.care. Prek platforme vam lahko ponudijo pomoč pri bolečinah in simptomih, ki jih je mogoče opredeliti na daljavo, brez fizičnega pregleda. Prek varne videopovezave vam bo pri vaši zdravstveni težavi pomagal izkušen zdravnik. Postopek poteka v nekaj enostavnih korakih. Izberete zdravnika in prost termin ter izpolnite vprašalnik, s katerim potrdite termin. Nato sledite navodilom, ki jih prejmete na e-poštni naslov.

Tudi zavarovalnica Vzajemna svojo storitev Dr. Posvet – gre za zasebni kanal za posvet z zdravnikom (www.vzajemna.si/dogodki/dr-posvet) – do marca 2021 brezplačno ponuja vsem, ne samo zavarovancem. Svoje zdravstveno vprašanje lahko zdravniku postavite prek ene izmed priljubljenih aplikacij za klepet. Eden od sodelujočih zdravnikov bo na vaše vprašanje odgovoril v najkrajšem možnem času.

V Triglav, Zdravstveni zavarovalnici omogočajo, da se z njimi povežete na daljavo – od doma. Za brezplačen zdravstveni nasvet so strankam Skupine Triglav na voljo zdravniki družinske medicine vsak dan, med 6. in 22. uro. Pokličite 080 26 64.
Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki