Za topel obrok in varstvo otrok Generali ponudil pomoč

  • torek, 24. marec 2020

Pomoč pri uresničevanju plemenitega poslanstva je ZPM Moste - Polje z donacijo 50.000 evrov ponudila zavarovalnica GENERALI.

»Delo gospe Ogulin in njenih sodelavcev spremljamo in po svojih močeh podpiramo že več kot 10 let. Če kdaj, potem je zdaj trenutek, da jim z dodatnimi sredstvi še bolj stojimo ob strani. Njim, predvsem pa vsem otrokom, ki bodo dobili topel obrok in staršem, ki jih bomo razbremenili vsaj ene od skrbi, s katero se v teh dneh soočajo. Nič pa ne bo narobe, če bomo lep zgled tudi ostalim podjetjem in posameznikom, da tudi sami pomagajo,« je izpostavila Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice GENERALI.

Donacijo v višini 50.000 evrov bo ZPM Moste – Polje namenila nakupu trajne prehrane za družine v stiski z nepreskrbljenimi otroki iz vse Slovenije, ki so vključene v humanitarni program Veriga dobrih ljudi, in za nakup bonov za prehrano. Ti bodo razdeljeni med družine, ki bodisi zaradi oddaljenosti bodisi zaradi trenutnega položaja ne morejo priti do skladišča Verige dobrih ljudi v Ljubljani. Dodatno bo del sredstev, ki jih donira zavarovalnica, namenjen za tiste otroke, katerih starši morajo v tem času v službo in nimajo možnosti drugega varstva.

ZPM Moste – Polje del programa The Human Safety Net (THSN)

GENERALI zavarovalnica preko globalnega programa The Human Safety Net (THSN) podpira Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki že več kot 60 let ustvarja programe za otroke in mladostnike s poudarkom na vzgoji otrok, da postanejo funkcionalni odrasli.

Programi Skupine Generali, ki se izvajajo v okviru gibanja The Human Safety Net (THSN), so usmerjeni v ključna družbena vprašanja, ki vplivajo na okolja, v katerih živimo in delamo – ustvarjanje enakih življenjskih priložnosti za otroke iz prikrajšanih okolij, podporo beguncem pri ustanavljanju zagonskih podjetij in pomoč novorojenčkom, ki trpijo za boleznijo asfiksija, motnjo v dihanju.

Vsi programi imajo skupni namen: spodbuditi posameznike iz ranljivejših skupin k razvoju svojih potencialov in jim tako omogočiti pomoč za izboljšanje njihovih življenj in življenj njihovih družin ter skupnosti. Gibanje THSN odraža zavezanost Skupine Generali k ustvarjanju zdrave, odporne in trajnostne družbe, kjer se lahko ljudje razvijajo in uresničijo svoje potenciale.
Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki