Akcija Rdečega križa: Lepo je deliti 2019

  • ponedeljek, 11. november 2019

V Rdečem križu Slovenije želijo tudi letos z akcijo Lepo je deliti pomagati vsem tistim, ki so v svojih stiskah najbolj ranljivi. Poleg zagotavljanja osnovnih živil s pomočjo prehranskih paketov bodo skušali čim več družinam in posameznikom pomagati reševati tudi druge stiske. Akcija, ki poteka od druge polovice oktobra, se bo zaključila 15. decembra.

Ko so leta 2009 prvič izvajali akcijo Lepo je deliti, je Eurostat navajal le tri države z nižjo stopnjo tveganja revščine kot je tedaj veljala v Sloveniji. Že leta 2015 je bilo takšnih držav sedem. Pri nas se je revščina le še povečevala in danes stiska tudi zaposlene in posameznike, ki so delali tri ali celo štiri desetletja, vendar njihova pokojnina, po plačilu položnic hitro izgine. Nekaterim še prej kot so plačane vse položnice. Samo v lanskem letu je prejelo pomoč Rdečega križa Slovenije več kot 121.500 ljudi. Sto dvajset tisoč petsto je nepredstavljiva množica. Ko pa v njej najdemo vsakega osmega mladoletnega otroka, to so po štirje otroci iz vsakega osnovnošolskega razreda, in vsakega petega upokojenca, postane srce parajoča. Mnoge v tej množici pestijo zdravstvene težave. V Rdečem križu Slovenije nimajo dovolj sredstev, da bi pomagali vsem, s pomočjo donatorjev pa bodo vsaj nekaterim med njimi naredili lepši svet, kot ga vidijo sedaj.

Prispevate lahko:
s poslanim SMS na 1919 z besedo SKUPAJ (1 EVRO) ali SKUPAJ5 (5evrov)
ali z nakazilom na tekoči račun:
SI56 310 0111 1112 208
Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
Koda namena: CHAR
Namen: Lepo je deliti
Referenca: SI 00 96837


Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki