Stephen Hawking: Kratki odgovori na temeljna vprašanja

  • sreda, 31. julij 2019
Stephen Hawking: Kratki odgovori na temeljna vprašanja; založba Učila International.
Stephen Hawking: Kratki odgovori na temeljna vprašanja; založba Učila International.

Kako je vesolje nastalo? Bo človeštvo preživelo Zemljo? Ali zunaj osončja obstaja inteligentno življenje? Bo umetna inteligenca kdaj pametnejša od nas? Ali obstaja bog? Je mogoče potovati skozi čas? Lahko napovemo prihodnost? Ali naj poselimo vesolje?

To so vprašanja, na katera je v posthumno izdani knjigi poskušal odgovoriti Stephen Hawking, slavni kozmolog in avtor svetovnih uspešnic Kratka zgodovina časa ter Vesolje v orehovi lupini. Hawking, genialen teoretični fizik in eden največjih mislecev vseh časov, je s svojim izjemnim znanstvenim delom razširil naše razumevanje vesolja in razkril nekaj njegovih največjih skrivnosti.

Medtem ko je s svojim teoretičnim delom o črnih luknjah, imaginarnem času in večkratnih preteklostih v mislih potoval do skrajnih meja vesolja, je bil prav tako prepričan, da znanost igra glavno vlogo pri reševanju težav na Zemlji. V času, ko se soočamo s potencialno katastrofalnimi spremembami – podnebnimi spremembami, grožnjo jedrske vojne in razvojem umetne superinteligence –, se je v knjigi posvetil najpomembnejšim vprašanjem za človeštvo, predstavil oseben pogled na izzive in začrtal nekaj možnosti razvoja našega planeta.

Založba: Učila International