Lesley-Ann Jones: Bohemian Rhapsody

  • sreda, 24. julij 2019
Lesley-Ann Jones: Bohemian Rhapsody; založba Učila International.
Lesley-Ann Jones: Bohemian Rhapsody; založba Učila International.

Po odlični in tako pri bralcih kot kritikih nadvse dobro sprejeti biografiji Brucea Springsteena je pri založbi Učila izšla še ena biografija kultnega glasbenika, ki je usodno zaznamoval sedemdeseta in osemdeseta leta prejšnjega stoletja ter se s svojo nebrzdano ustvarjalnostjo za vedno vpisal v kolektivni spomin vseh ljubiteljev dobre glasbe.

Gre za biografijo karizmatičnega frontmana skupine Queen, ki se je 5. septembra 1946 kot Farrokh Bulsara rodil na Zanzibarju, pozneje pa kot Freddie Mercury ustvaril nekaj nepozabnih skladb iz zakladnice rockovske glasbene zgodovine.

Barvit življenjepis glasbenega velikana je napisala večkrat nagrajena rockovska novinarka Lesley-Ann Jones, ki je Queene spremljala na številnih turnejah in z eno najboljših rockovskih skupin vseh časov spletla trajne prijateljske vezi. Dovršeno raziskana, sočutna in nesenzacionalistična knjiga, ki se osredotoča na obdobje v osemdesetih, ko so bili Queeni že na robu razpada, dokler jih ni nastop na Live Aidu spet trdno povezal, vsebuje tudi 32-stransko slikovno prilogo, veliko slik je iz avtoričine zbirke, avtor večine odličnih koncertnih fotografij in fotografij skupine pa je Mick Rock, ki mu ne pripisujejo le tega, da je odlično dokumentiral glasbeno sceno, ampak tudi, da jo je pomagal ustvarjati.

Založba: Učila International

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. splošne medicine

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki