Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Ananas – zlati sadež iz raja

Ananas zmanjšuje možnosti, da bi se zredili, zboleli za srčnimi obolenji, deluje preventivno pred astmo, niža krvni tlak, koristen je za zdravje prebavil.
Ananas zmanjšuje možnosti, da bi se zredili, zboleli za srčnimi obolenji, deluje preventivno pred astmo, niža krvni tlak, koristen je za zdravje prebavil. (Foto: Shutterstock)

Ananas izvira iz Južne Amerike, največ pa ga v naše trgovine pride iz severovzhodne Azije, večinoma s Filipinov in iz Tajske.
Sestavlja ga 86 odstotkov vode, 13 odstotkov ogljikovih hidratov ter skoraj nič maščobe in beljakovin. Ena sama skodelica ananasa, ki ima 82 kalorij, vsebuje kar 181 odstotkov potrebnega dnevnega vnosa vitamina C, ob tem pa še ogromno hranljivih snovi, vitaminov in mineralov, med njimi baker, kalij, kalcij, magnezij, mangan, že omenjeni vitamin C, B6, betakaroten, folate in vlaknine.

Ananas zmanjšuje možnosti, da bi se zredili, zboleli za srčnimi obolenji, deluje preventivno pred astmo, niža krvni tlak, koristen je za zdravje prebavil. Ananas vsebuje bromelain, encim, ki pomaga pri prebavnih motnjah, alergijah in celjenju brazgotin. Strokovnjaki priporočajo njegovo vsakodnevno uživanje.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

ananas

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.