Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Jeza vas bo spravila v grob

Ameriška raziskava na moških, starih od 20 do 40 let, je pokazala, da imajo ogorčeni ljudje 1,5-krat več možnosti, da bodo umrli kar 35 let prej od tistih bolj umirjenih.
Ameriška raziskava na moških, starih od 20 do 40 let, je pokazala, da imajo ogorčeni ljudje 1,5-krat več možnosti, da bodo umrli kar 35 let prej od tistih bolj umirjenih. (Foto: Shutterstock)

Za dolgo in lepo življenje je treba izpolniti naslednji pogoj – morate se nehati jeziti!
Ameriška raziskava na moških, starih od 20 do 40 let, je pokazala, da imajo ogorčeni ljudje 1,5-krat več možnosti, da bodo umrli kar 35 let prej od tistih bolj umirjenih. To so v študiji pojasnili s stresom. Adrenalin, ki je posledica stresa, namreč povzroča škodo na DNK, kar vodi v bolezni. Amigdala – center za strah v možganih, ki je nujen, da nas reši pred nevarnimi situacijami, povzroča stresno reakcijo, v telesu se sproščajo kortizol, adrenalin in noradrenalin – hormoni stresa, ki delujejo na organizem tako, da ga ohranjajo v stanju napetosti.

Nervozni in jezni ljudje so pogosto v takšnem stanju (organizem se tako odziva tudi, ko je oseba jezna, ne glede na to, da ni v nevarnosti), zaradi česar ne morejo spati in normalno delovati. Pogosteje jih mučijo glavoboli, tesnobni so in depresivni, imajo težave s pljuči, srcem, ščitnico, prebavo, nadzorovanjem besa in pomanjkanjem energije. Poleg tega so zaradi mrščenja in gub videti starejši. Vse to vodi do slabšega splošnega stanja organizma in prezgodnje smrti. Zato spremenite svoj pogled na življenje in se nasmehnite – vsaj enkrat več, kot ste to naredili včeraj.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

jeza

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.