Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Daruj energijo za življenje!


Letošnje deveto nadaljevanje uspešne krvodajalske pobude Daruj energijo za življenje v mesecu juniju, ki je tradicionalno v znamenju krvodajalstva, poteka pod sloganom Pravi junaki darujemo!. Namen akcije je spodbujanje krvodajalstva in zahvala vsem, ki darujejo kri.
Predvsem želi navdihniti mlade, jim sporočiti, da so krvodajalci junaki sodobnega časa, ter jim približati plemenite vrednote krvodajalstva – humanost, solidarnost in človečnost.

Zavod RS za transfuzijsko medicino, Rdeči križ Slovenije in družba Petrol že od leta 2011 z omenjeno krvodajalsko pobudo ozaveščajo javnost o pomenu krvodajalstva, ki je izjemno pomembno za zagotavljanje zadostnih količin varne krvi in odzivanje krvodajalcev na potrebe po krvi. Akcija poudarja velik pomen tako rednih kot novih krvodajalcev, širjenja baze krvodajalcev ter pomembnost njihovega odzivanja glede na potrebe in stanje zalog krvi. V teh letih so našteli več kot 83 tisoč novih, mladih krvodajalcev, od tega v zadnjem letu več kot devet tisoč.

Stanje zalog krvi in seznam krvodajalskih akcij lahko preverite na spletu (www.daruj-kri.si) ter spremljate razmišljanja mladih o darovanju krvi na Facebook strani Daruj kri.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

krvodajalstvo

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.