Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Krvni obtok »čuti« vremenske spremembe

Na vremenske spremembe se odziva večina ljudi, čeprav se marsikdo tega ne zaveda, najbolj pa trpi krvni obtok.
Na vremenske spremembe se odziva večina ljudi, čeprav se marsikdo tega ne zaveda, najbolj pa trpi krvni obtok. (Foto: Shutterstock)

Na vremenske spremembe se odziva večina ljudi, čeprav se marsikdo tega ne zaveda, najbolj pa trpi krvni obtok. Da bi se v danih okoliščinah vzpostavil normalen krvni obtok, je treba prilagoditi prehrano ter vnašati čim več sveže in dušene oziroma parjene zelenjave, poudarjajo nutricisti.
Ob spremenljivem vremenu so ljudje utrujeni in malodušni. Te posledice lahko omilite in si povrnete moči s krožnikom zelenjavne ali mesne juhe. Krvni obtok takrat potrebuje krom, mineral, ki ga najdemo v gobah, jagodičju, rozinah in koščičastem sadju. Ženske še zlasti potrebujejo železo, ki ga lahko najdemo tudi v jabolkih, peteršilju, grahu in bučnih semenih. Prav tako so priporočljivi kuhan krompir, kisle kumarice ali kos polnozrnatega kruha z gorčico. Enako delujejo grenčine iz rukole, radiča, artičoke in brokolija, še najpomembneje pa je čez dan vnašati dovolj tekočine z nekaj kapljicami limonovega soka.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

krvni obtok

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.