Storitev E-oskrba omogoča varno in daljše samostojno bivanje v domačem okolju

Storitev Telekoma Slovenije E-oskrba zagotavlja pomoč na daljavo ter učinkovito podpira samostojnejše in varnejše bivanje starejših, invalidov, bolnikov s kroničnimi boleznimi in bolnikov po težjih operativnih posegih ter oseb z demenco v njihovem domačem okolju.

24 ur na dan omogoča enostaven in hiter klic na pomoč v primeru nenadne slabosti, slabega počutja ali padca ter organizacijo pomoči.

Uporabnikom zagotavlja bolj učinkovito in pravočasno oskrbo ter zmanjšuje posledice padcev, socialno izključenost in obremenitev družin v skrbi za svojce. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je razvito storitev E-oskrba opredelilo kot socialnovarstveni servis, Telekomu Slovenje pa izdalo licenco za njegovo izvajanje.


Kako deluje E-oskrba?

Na domu uporabnika se preprosto in brez dodatnih posegov namesti oprema, ki omogoča hiter in enostaven klic na pomoč v asistenčni center. Uporabnik klic sproži zgolj s pritiskom na gumb na obesku ali na varovalni enoti, ki je nameščena na lahko dostopnem mestu. Posebna dodana vrednost pa je, da rešitev vključuje tudi sodobno senzorsko opremo, ki omogoča, da se obvestilo v asistenčnem centru in pri svojcih sproži tudi, ko uporabnik sam ne more pritisniti na gumb, kar je še posebej pomembno ob nenadni slabosti, nezavesti ali padcu uporabnika.

Telekom Slovenije za namen večje dostopnosti storitve E-oskrba skupaj z Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS) izvaja projekt Varni in povezani na domu, v okviru katerega skupaj z občinami zagotavlja (so)financiranje storitve. Tako je E-oskrba v občinah, ki so se doslej vključile v projekt, na voljo po nižji ceni, v nekaterih občinah pa je celo brezplačna. Za sodelovanje pri projektu se je doslej odločilo 35 občin, ki tako svojim občanom zagotavljajo daljše, varnejše in samostojnejše bivanje na njihovem domu.

Za več informacij o ponudbi obiščite telekom.si/e-oskrba ali pokličite 080 8000.Galerija