Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Vas muči alergija? Jejte čebulo!

Pri lajšanju simptomov alergije pomaga, če pojemo veliko čebule.
Pri lajšanju simptomov alergije pomaga, če pojemo veliko čebule. (Foto: Shutterstock)

Resda se je komaj dobro začela, a pomlad je končno med nami. Med njenimi prvimi znanilci so, žal, tudi alergije. Se tudi vi bojite prihoda lepega vremena? Vas že ob misli na pomlad začnejo ščemeti in srbeti oči in začne teči iz nosu?
Za alergije še ni zdravila, razen nadzorovanega izpostavljanja alergenom. Poleg tega alergologi svetujejo, da si po prihodu domov takoj umijete roke in se preoblečete, si redno umivate lase in menjate posteljnino. Sprehodu po peti uri zvečer oziroma pozno zvečer se raje odpovejte, prav tako pred deseto zjutraj. Ponoči naj bodo okna zaprta. Redno in temeljito čistite svoj dom, zlasti prah, skrbniki domačih ljubljenčkov pa morali biti še posebej skrbeti za njihovo higieno.

Paziti je treba tudi na navzkrižne reakcije, kar pomeni, da nekdo, ki je alergičen na cvetni prah rastline, postane alergičen tudi na njen plod, ko ga zaužije. Pri lajšanju simptomov pomaga, če pojemo veliko čebule, kot največjo napako pa alergologi poudarjajo dejstvo, da se ljudje opravijo na sprehod zvečer, torej v času, ko je koncentracija peloda v zraku najvišja.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

alergije

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.