Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

V novi Vivi, reviji za boljše življenje

Viva, revija za boljše življenje; april 2019, št. 305
Viva, revija za boljše življenje; april 2019, št. 305


V aprilski Vivi preberite:

Moj zdravnik 2019: Izbrali ste najbolj cenjene zdravnike leta

Dilem in ugibanja ni več! Zdravniki, ki so se vam v letošnji že 23. zaporedni akciji Moj zdravnik najbolj usedli v srce, so znani. Tako kot vsa leta doslej so tudi tokrat poleg strokovnosti zmagali toplina, dobri medčloveški odnosi, vzajemno spoštovanje, zaupanje in etika pri njihovem delu. Vse te odlike krasijo več kot 2.500 zdravnikov, ki ste se jim letos zahvalili s svojim glasom. Predstavljamo zmagovalce.


Ne javno ali zasebno, zdravstvo je dobro ali pa ni

V dobrem zdravstvu je popolnoma vseeno, ali je javno ali zasebno, saj je nam, pacientom, pomemno le, da je učinkovito, poudarja Gabrijel Škof, predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenica, s katerim smo se pogovarjali ob koncu akcije Moj zdravnik 2019.


Rak na debelem črevesu in danki

Rak na debelem črevesu in danki je eden tistih, pri katerem se je položaj v zadnjih letih najbolj spremenil. Močno se je povečal izbor citostatikov, zdravljenje pa so zaznamovala tudi tarčna zdravila. Metastatska bolezen postaja kronična, tumorski označevalci pa olajšajo pravi izbor zdravil. O zdravljenju in njegovih smernicah je spregovorila izr. prof. dr. Janja Ocvirk, specialistka internistične onkologije in vodja sektorja internistične onkologije z Onkološkega inštituta Ljubljana.

Hormonska kontracepcija: Najpogosteje še vedno predpisane tabletke

Z razvojem se povečuje varnost in zmanjšujejo tveganja za neželene učinke tabletk, ki imajo zaradi svoje sestave tudi številne nekontraceptivne učinke. Specialistko ginekologije in porodništva Tinkaro Srnovršnik smo vprašali, kaj ženske danes o tabletkah še vedno premalo vedo in česa se po nepotrebnem bojijo.

Probiotiki – varuhi našega zdravja

Medtem ko imajo nekatere vrste probiotikov skupne mehanizme delovanja, se njihova interakcija z imunskim sistemom gostitelja od seva do seva razlikuje, zato ne moremo govoriti o kliničnih indikacijah probiotikov na splošno, temveč je treba priporočiti sev, ki se je za določen namen izkazal kot najbolj učinkovit. Preverili smo katere probiotike jemati pri določenih težavah.

Kako varna je naša hrana?

Mesec dni po umiku več deset ton kebaba iz poljske govedine zaradi vsebnosti zdravila, ki ga v telesu živali ne bi smelo biti, se je prah zaradi še ene velike evropske prehranske afere že skoraj polegel, nekatera vprašanja pa še vedno čakajo na odgovore. Kako varna je v resnici naša hrana, kdo je za to odgovoren, kaj nam zagotavljajo podatki na deklaraciji, tudi o poreklu in sledljivosti, smo vprašali Matjaža Gučka iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Spomladansko razstrupljanje

Pomlad je čas, ko rastejo rastline, ki pripomorejo tudi k temu, da naredimo nekaj koristnega za svoje telo – regrat, šparglji in čemaž. Vse imajo številne hranilne lastnosti, vsebujejo veliko vitaminov in mineralov ter so odlična izbira za spomladansko razstrupljanje. Sezona pomladnih zelencev je že v polnem razmahu. Ponujamo nekaj nekaj preprostih idej za pripravo okusnih in zdravih jedi.


Mobing: Na sodišču štejejo priče

Univerzalno sprejete in enotne definicije nasilja na delovnem mestu oziroma mobinga ni. Vse razprave kot bistvene elemente navajajo nasilno in neetično komunikacijo, ki je pogosta in dolgotrajna, zaradi česar ogroža zdravje žrtve. Zanimalo nas je tudi, kako se v takšnih razmerah znajdejo starejši zaposleni.

Darilo za nove naročnike v aprilu

Prvim desetim naročnikom, ki se bodo na revijo Viva za najmanj eno leto naročili v mesecu aprilu, podarjamo Odejo Dormeo Sweet 15. Je modra, elegantna in modna odeja, pod katero vam bo toplo in udobno ne glede na letni čas. Je prijetna in neverjetno nežna do vaše kože. Pralna je pri 30 °C. Na voljo v dimenziji: 130 x 160 cm.

Vam je članek všeč?


Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.