Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Število partnerjev določa mama

Ljudje, katerih matere so imele več partnerjev, zakonskih ali zunajzakonskih, bodo verjetno tudi sami krenili po tej poti.
Ljudje, katerih matere so imele več partnerjev, zakonskih ali zunajzakonskih, bodo verjetno tudi sami krenili po tej poti. (Foto: Shutterstock)

Kaj ima vaša mama s številom vaših ljubezenskih partnerjev? Sodeč po študiji raziskovalcev z univerze v Ohiu, kar precej. Ljudje, katerih matere so imele več partnerjev, zakonskih ali zunajzakonskih, bodo verjetno tudi sami krenili po tej poti.
Matere prenašajo na otroke lastnosti in veščine, s katerimi ti vzpostavljajo bolj ali manj stabilne odnose.
Prejšnje raziskave so pokazale, da so otroci ločenih staršev bolj nagnjeni k temu, da se tudi sami razidejo s partnerjem. V raziskavi so uporabili podatke iz predhodnih dolgoročnih raziskav ter izhajali iz teorije, da je bolj ogrožen starejši otrok, ki je gledal, kako mati prehaja iz razmerja v razmerje, medtem ko so mlajši otroci varnejši, saj niso bili izpostavljeni tolikšnemu številu partnerjev svojih staršev.

Toda pokazalo se je, da to ne drži, zato so sklepali, da matere prenašajo lastnosti in veščine na otroke. Matere, ki so imele več partnerjev, se slabše spoprijemajo s konflikti, nimajo dobro razvitih veščin oblikovanja medčloveških odnosov, ali pa imajo duševne težave. Vse to so dejavniki, ki povzročajo nestabilnost v odnosih in se lahko prenašajo na potomce.<

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

partnerski odnosi

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.