Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

WHO: Nasprotniki cepljenja med največjimi grožnjami zdravju

WHO navaja, da zavračanje cepljenja ogroža ves dosedanji napredek, ki smo ga dosegli na področju preprečevanja nevarnih nalezljivih bolezni.
WHO navaja, da zavračanje cepljenja ogroža ves dosedanji napredek, ki smo ga dosegli na področju preprečevanja nevarnih nalezljivih bolezni. (Foto: Shutterstock)

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je objavila seznam največjih groženj človeškemu zdravju v letu 2019. Poleg ebole, denge in drugih nevarnih nalezljivih in nenalezljivih bolezni so na seznam uvrstili tudi nasprotnike cepljenja, saj se zaradi njih vračajo bolezni, ki smo jih skoraj izkoreninili.
V uradnem poročilu WHO navaja, da zavračanje cepljenja ogroža ves dosedanji napredek, ki smo ga dosegli na področju preprečevanja nevarnih nalezljivih bolezni. Poleg nasprotnikov cepljenja se je na seznamu znašla še onesnaženost zraka, ki ga dnevno diha od devet do deset milijonov ljudi, sedem milijonov pa jih letno zaradi posledic umre. Ljudje sicer najpogosteje umirajo zaradi kroničnih nenalezljivih bolezni, kot so rak in bolezni srca ter diabetes

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

cepljenje , who

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.