Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

V novi Vivi, reviji za boljše življenje

Viva, revija za boljše življenje; januar 2018, št. 302.
Viva, revija za boljše življenje; januar 2018, št. 302.


V januarski Vivi preberite:

Ko delo s pacienti krojijo uradniki

»Čas, namenjen bolniku, je velika dragocenost. Dobra komunikacija poglobi zaupanje, bolnik se odpre, postavljanje diagnoze je močno olajšano. Pol ure z bolnikom namesto petih do sedmih minut bi zagotovo močno pocenilo zdravljenje, manj bi bilo napotovanj k specialistom, manjša bi bila poraba določenih zdravil, obdelava bi bila celostna, reševanje težav hitrejše in uspešnejše. To pa je mogoče le, če je zdravnikov dovolj, če imajo čas, so spočiti in predvsem – če opravljajo svoje delo,« poudarja Maja Kozlevčar Živec, nova predsednica Vivine akcije Moj zdravnik. S specialistko fiziatrije in rehabilitacijske medicine smo se pogovarjali tudi o vse pogostejših težavah, ki jih povzroča sodoben, sedeč način življenja.

Evtanazija v Sloveniji

Pravica do smrti?
Spomnimo se Janka Pleterskega, zgodovinarja, ko je življenje zanj pri 95 letih postalo neznosno breme. Oglušel in oslepel je, opešalo je njegovo telo, um pa je bil v dobri formi. Lansko pomlad je na državni zbor naslovil pismo, v katerem je državni organ pozval, naj ljudem omogoči odločanje o koncu svojega življenja. Opozoril je, da mora demokratična država to vprašanje rešiti sistemsko in se tako javno zavzel za ureditev programa evtanazije v Sloveniji.

Nana Milčinski, pevka in režiserka

Ob razkrivanju drobcev iz svojega življenja in ustvarjanja priznana dramaturginja, režiserka, igralka in pevka Nana Milčinski že prvi hip prevzame s svojo umirjeno energijo in prodorno mislijo. Sama je najboljši dokaz, kako močan je lahko mehek ženski princip. Ob zavedanju in hvaležnosti za to, da lahko v življenju počne stvari, ki jo zanimajo, pa svoje zadovoljstvo v življenju povezuje tudi z zadovoljstvom drugih ljudi, najšibkejših členov družbe, v kateri živimo. In želi tudi njim s svojo umetnostjo dati nekaj več; osvetliti pot, ki nas vrača k sebi.

Botoks pri glajenju gub: Vedno le v rokah izkušenega zdravnika!

Starostna meja za vse estetske posege, tako kirurške kot nekirurške, med katere sodi tudi injiciranje botulinskega toksina, po vsem svetu pada. K temu je brez dvoma pripomogla sodobna tehnologija in popularnost družabnih omrežij, ki vplivajo na odnos posameznika do njegove samopodobe. Zelo pomembno je, da postopek načrtujemo tako, da je prilagojen posamezniku in njegovemu videzu, željam in seveda realnim pričakovanjem.

Slabokrvnost: Koliko železa potrebujemo?

Anemija ali slabokrvnost je stanje, za katero je značilna znižana raven hemoglobina v krvi. Nastane bodisi zaradi slabše sinteze eritrocitov bodisi zaradi njihovega povečanega izgubljanja. Slabokrvnost prizadene 1,62 milijarde vseh ljudi na svetu, kar je slaba petina svetovnega prebivalstva. Zmanjšan dotok kisika v tkiva in organe, kar je osnovna posledica slabokrvnosti, zmanjšuje delovno sposobnost in kakovost življenja bolnikov.

Miomi: Se jih lahko znebimo brez operacije?

Velik korak na področju obravnave in zdravljenja miomov je bil v zadnjem času narejen prav z uvedbo ustreznih zdravil. To je obenem zapolnilo dolgotrajno vrzel in potrebo po neoperacijskem zdravljenju miomov. Z nekaterimi zdravili je mogoče velikost miomov in moč krvavitev ublažiti. To je dobrodošlo predvsem za posameznice z večjimi novotvorbami, ki so povrh vsega še slabokrvne in so tik pred operativnim posegom. V nekaterih primerih se miomi celo tako zmanjšajo, da operacija niti ni več potrebna oziroma v veliko manjšem obsegu.

Kaj jesti, ko ste prehlajeni?

Medtem ko resnejše bolezni zahtevajo poseben prehranski režim, preudaren izbor običajne hrane lahko pomaga pri blažjih zdravstvenih težavah, kot sta prehlad in gripa. Poleg toplih čajev tudi nekatera živila prispevajo k temu, da okrevate in si opomorete v krajšem času.


Razstrupimo se

Razstrupljanje/detox telesa je pomemben proces, ki ga moramo izvesti večkrat letno, če želimo, da bo naše telo zdravo. V času razstrupljanja je izjemno pomemben zadosten dnevni vnos tekočine.
Za vas smo pripravili tri hranljive in okusne napitke, ki vam bodo pomagali na poti čiščenja in razstrupljanja telesa. Vlaknine, naravni sladkor, encimi, aminokisline, minerali, kalcij in magnezij, vitamin C - enostavno, zdravo in super razstrupljanje. Vaše telo vam bo hvaležno, obljubimo.

Darilo za nove naročnike v januarju

Prvim desetim naročnikom, ki se bodo na revijo Viva za najmanj eno leto naročili v mesecu januarju, podarjamo Odejo Dormeo Sweet 15. Je modra, elegantna in modna odeja, pod katero vam bo toplo in udobno ne glede na letni čas. Je prijetna in neverjetno nežna do vaše kože. Pralna je pri 30 °C. Na voljo v dimenziji: 130 x 160 cm.


NAROČILNICA NA REVIJO VIVA

Vam je članek všeč?


Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.