Večer z Manco Košir, Švicarija, torek, 13. novembra, ob 18.uri

  • UR
  • ponedeljek, 05. november 2018

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh je na sporedu vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v veliki dvorani Ustvarjalnega centra Švicarija. Nagrajenka MOL za širjenje bralne kulture in ambasadorka akcije GZS Slovenija bere Ljubljani, Unescovem mestu literature, bliža knjige prek pogovorov z radoživimi, ustvarjalnimi knjigoljubci. Prepleta zgodbe o njihovem delu in življenju s pripovedmi o knjigah, ki jih izberejo za ta večer.

Manca gosti likovne umetnike, med njimi rezidente Švicarije, pesnice/ke in pisateljice/je, prevajalke/ce in bralke/ce, ki jih povezuje kreativnost, radost bivanja in ljubezen do knjig. Z njimi premišljuje o sloganu SKUPNOST – UMETNOST – NARAVA, se pogovarja o knjigah in kuka v duše, iz katerih rastejo razkošja podob v sliki in besedi. Večere bogatijo tudi izbrani glasbeniki, štipendisti MOL. Vstop na prireditev je brezplačen, tiste, ki ne zmorejo priti peš, pa pripelje in odpelje zeleni Kavalir. Vozi od 17.15 ure naprej izpred Moderne galerije.

Novembrski Večer z Manco Košir – zgodil se bo v torek, 13. novembra, ob 18. uri - z zgodbami o knjigah in ljudeh v Ustvarjalnem centru Švicarija bo gostil radijsko Darjo Štravs Tisu in slikarja Miho Štruklja. Druženje bo glasbeno obogatila pevka Neža Vasle.

Darja Štravs Tisu, priljubljeni radijski glas, je fotografinja, glasbenica, kolumnistka, bralka, ki se potaplja na morsko dno in v oči sveta, v katerih prepozna lepoto bivanja in toploto druženja.

Miha Štrukelj, slikar, ki je že od malega rad risal, razstavlja in sestavlja urbane zgodbe, tradicijo barva z novimi tehnologijami, je predstavljal Slovenijo na prestižnem Beneškem bienalu.

Neža Vasle, štipendistka MOL, je študentka solopetja na ljubljanski Akademiji za glasbo. Redno koncertira in se udeležuje tekmovanj pri nas in v tujini.Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki