Pivo varuje kosti in srce

 V majhnih količinah pivo znižuje tveganje za nastanek krvnih strdkov.
V majhnih količinah pivo znižuje tveganje za nastanek krvnih strdkov.

Pivo, seveda v zmernih količinah, zelo ugodno deluje tako na moške kot na ženske.

Za to so zaslužni predvsem beta-glukani, razgradljiva vlakna, ki podpirajo dobro zdravje srca, trdijo strokovnjaki Ameriškega nacionalnega inštituta za zdravje ter dodajajo, da temno pivo vsebuje še več omenjenih vlaknin. V majhnih količinah pivo znižuje tveganje za nastanek krvnih strdkov, saj niža »slab« ali LDL-holesterol ter viša raven »dobrega« ali HDL-holesterola. Ob tem je prava zakladnica vitaminov B6 in B12 kot tudi folatov.

Za nameček preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov, saj je dober diuretik. Vpliva tudi na boljšo kakovost kosti, zaradi zavidljive količine silicija, ki je ključen za povečanje njihove gostote, kar je še zlasti pomembno v boju proti osteoporozi. Silicij v pivu je prisoten v obliki topne ortosilicijeve kisline, ki jo organizem lahko absorbira v visokem deležu. Največje količine tega minerala so v pivu z visokim odstotkom ječmenovega slada in hmelja.