Družba The Coca-Cola Company s pijačo AdeZ v Evropi vstopa v kategorijo pijač na rastlinski osnovi

  • UR
  • petek, 01. junij 2018
AdeZ z okusom riža.
AdeZ z okusom riža.

Zadnja pridobitev v ponudbi portfelja 'Pijače za življenje' družbe The Coca-Cola Company popularizira pijače na osnovi mandljev, riža, soje, kokosa in ovsa.

Družba The Coca-Cola Company je ta teden v Milanu predstavila AdeZ, novo ponudbo okusnih pijač na rastlinski osnovi. Pijače na rastlinski osnovi postajajo vse bolj priljubljene in kategorija skokovito raste. AdeZ je prvi poskus družbe The Coca-Cola Company v tej kategoriji in je razvit z željo ponuditi pijače na rastlinski osnovi, ki so hranilne, dostopne in vabljive za širši krog potrošnikov. Tudi embalaža nove pijače je vabljiva in skladna s konceptom izdelkov na rastlinski osnovi. Gre za stekleničko PlantBottle™, ki je izdelana iz do 30 odstotkov materiala na rastlinski osnovi in jo je mogoče 100-odstotno reciklirati.

Hrana na rastlinski osnovi je tema pogovorov vseh – od slavnih do vrhunskih športnikov in sladokuscev z Instagrama. Vedno več ljudi posega po zdravih prigrizkih in AdeZ je del razvoja družbe The Coca-Cola Company v smeri zagotavljanja najrazličnejše ponudbe pijač (t.i. Total Baverage Company). S tem želi družba potrošnikom na različne načine ponuditi več izbire ter zadovoljiti njihove potrebe in želje v vsakem delu dneva in ob različnih priložnostih.

AdeZ nima dodanega sladkorja (samo naravni sladkor oreščkov, žita in sadja) in vsebuje sestavine, kot so mandlji, riž, soja in oves, vitamini in minerali, stevia (steviol glikozidi) ter sadni sok pri sadnih različicah te pijače, ki je primerna za uživanje v katerem koli delu dneva.

Potrošniki lahko izbirajo med dvema mešanicama v 250-ml embalaži, ki je primerna za na pot in predstavlja edinstveno kategorijo v segmentu pijač za na pot. Prav tako so na voljo štirje okusi v 800-ml embalaži, ki je primerna za uživanje doma ob uravnoteženem zajtrku ali kadar koli čez dan (ponudba je odvisna od trga).
AdeZ ponuja izbiro odličnih okusov za vse, ki iščejo več možnosti za raznoliko rastlinsko prehrano v okviru uravnotežene prehrane, kar je še posebej pomembno, saj bi morali več kot dve tretjini dnevne prehrane izvirati iz rastlinskih virov. Je tudi brez laktoze in primeren za vegane.

Walter Susini, vodja marketinga za območje EMEA v družbi The Coca-Cola Company je povedal: »Ker želimo povsod po svetu biti družba z najrazličnejšo ponudbo pijač oz. Total Baverage Company, se tudi v Evropi pridružujemo kategoriji prehranskih izdelkov na rastlinski osnovi in kategorijo hkrati tudi postavljamo na preizkušnjo. Po uspešni zgodbi v Latinski Ameriki se AdeZ na naši celini predstavlja s povsem novimi recepti, prilagojenimi okusu Evropejcev – brez dodanega sladkorja ter z novo embalažo in vizualno podobo s ciljem zadovoljiti vedno večjo željo po okusni in raznoliki prehrani. S predanostjo do potrošnikov populariziramo rastlinske beljakovine. Potrošnikom želimo omogočiti, da popestrijo svojo jutranjo rutino ali izberejo prigrizek za na pot.«

AdeZ je v Sloveniji na voljo v:
  • 250-ml embalaži: Amazing Almond Mango-Passionfruit; Outstanding Oat Strawberry-Banana
  • 800-ml embalaži: Surprising Soy, Amazing Almond, Rockin’ Rice, Chilling Coconut.

Blagovna znamka AdeZ izvira iz Argentine, kjer je bila od postavitve na trg leta 1988 priljubljena pod imenom AdeS (»alimentos de soya«, pozneje »alimentos de semillas«). V Mehiki, Braziliji in Argentini je najbolj priljubljena pijača v tem segmentu. Družba The Coca-Cola Company je blagovno znamko kupila marca 2017 in jo povsem preoblikovala za postavitev na evropski trg.
Galerija

AdeZ z okusom riža.

AdeZ z okusom mandlja z mangom in pasijonko.