Toni in tokovi

  • petek, 01. junij 2018

Duhovnost, reinkarnacija in vpliv prednikov v enteogenski psihoterapiji

Avtor: Ralph Metzner, prevod: Vera Čertalič
Založba ENO, 2018
166 str., maloprodajna cena 22 €

Bi radi izvedeli, zakaj imajo številni ljudje občutek, kot da jim vse življenje nekaj manjka, pa čeprav v resnici živijo v vsesplošnem blagostanju? Vas zanima, zakaj nekateri nikakor ne morejo najti pravega partnerja, četudi se jim zdi, da so preizkusili res prav vse? Mar tudi vas razjeda od nepojasnjenih družinskih skrivnosti, za katere slutite, da v sebi nosijo mnogo globljo sporočilnost, kot si sploh upate predstavljati?

Te in podobne teme v svoji knjigi Toni in tokovi odpira transpersonalni psiholog Ralph Metzner, eden najboljših v Ameriki na svojem področju. Bralcu jih prinaša v obliki privlačnih zgodb, v katerih vsak od nas najde ogromno zanimivega in poučnega.

Metzner, ki je doktoriral iz klinične psihologije na univerzi Harvard, v svojem delu predvsem poudarja pomen spoštovanja svoje družine in vseh prednikov, četudi se nam kdaj za koga zdi, da v družinskem sistemu nima kaj iskati ali da s svojo vlogo vnaša vanj obilo negativnega. Toda v resnici, pojasnjuje Metzner skozi zgodbe, ki jih podkrepi s številnimi napotki za poustvarjanje alkimistično podprtih (samo)raziskovanj, imajo prav vsi družinski člani točno začrtano vlogo in pomen. Nezavedni vzorci naših staršev in drugih prednikov so tisti toni in tokovi, ki pozitivno ali negativno vplivajo na okoliščine v našem življenju in nam močno krojijo našo pot.

Metznerjevo pisanje je zelo jasno, razumljivo in pretkano z globokim védenjem. Avtor v knjigi opisuje petnajst primerov, ki presenečajo in poučujejo radoveden um, a tudi pomagajo ljudem, ki potrebujejo psihoterapevtsko pomoč. Knjiga vsebuje veliko redkega znanja in pripomore k razumevanju nerazložljivih pojavov, kar omogoča globok zdravilen proces.


Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki