Preventivne delavnice Še vedno vozim – vendar ne hodim

Ambasadorji prometne varnosti so v tem šolskem letu izvedli že 112 preventivnih prometnih delavnic
Ambasadorji prometne varnosti so v tem šolskem letu izvedli že 112 preventivnih prometnih delavnic

Kljub zimskim vremenskim razmeram ambasadorji prometne varnosti februarja niso počivali pri ozaveščanju ljudi, zlasti mladih, ki se bodo kmalu sami podali za volan ali pa so v promet že vključeni.

V tem šolskem letu so izvedli že 112 preventivnih prometnih delavnic, na katerih so predavatelji – poškodovanci v prometnih nesrečah s 7.965 mladimi delili svojo osebno zgodbo o nesreči in kako jim je ta obrnila življenje na glavo.

Da bo tudi vaša pot potekala brez večjega stresa, se nanjo prej primerno pripravite. Pri tem vam lahko koristijo nasveti, ki jih je pripravila Zavarovalnica Triglav in jih najdete na njihovih spletnih straneh. Natisnete si lahko tudi knjižico Voznikov vodnik v prometni nesreči, ki prinaša celovite napotke, kako izpolniti evropsko poročilo, kdaj poklicati policijo ali kako prijaviti škodo, ter opise postopkov, kako ukrepati hitro in učinkovito ob vsaki prometni nesreči: v verižnem trčenju, ob nesreči s tujcem, ob pobegu s kraja nesreče ali ob »totalki« in podobno.

Agencija za varnost v prometu je sporočila, da je bilo lansko leto med najbolj varnimi v zadnjih šestdesetih letih. Na slovenskih cestah so lani umrli 104 ljudje, kar je 26 manj kot v letu 2016.
Lea Lukšič

Dr. Lea Lukšič prehranska terapevtka, nutricionistka, raziskovalka

Postavi vprašanje

Gorazd Kalan

mag. Gorazd Kalan dr. med. spec. pediatrije

Vsi Viva strokovnjaki