Bolniška prehrana v UKC Ljubljana s certifikatom kakovosti

UKC Ljubljana je prva bolnišnica v Sloveniji, ki je prejela certifikat kakovosti proizvodnje varne hrane – ISO 22000.
UKC Ljubljana je prva bolnišnica v Sloveniji, ki je prejela certifikat kakovosti proizvodnje varne hrane – ISO 22000. (Foto: Shutterstock)

V Službi bolniške prehrane in dietoterapije UKC Ljubljana z vso skrbnostjo pripravljajo pacientom varno in kakovostno hrano. To potrjuje tudi prejeti certifikat kakovosti proizvodnje varne hrane – ISO 22000, UKC Ljubljana pa je prva bolnišnica v Sloveniji, ki je prejela ta certifikat.

Zadovoljstvo z bolnišnično prehrano so peto leto zapored z enakim vprašalnikom preverjali tudi pri pacientih. Analiza rezultatov ankete za leto 2017 kaže na povečanje zadovoljstva in seznanjenosti ter na povečano zanimanje za posvet z dietetikom. V anketi je sodelovalo 626 pacientov, med njimi je 55 odstotkov žensk in 45 odstotkov moških. 92 odstotkov anketiranih je vedelo, katero vrsto hrane imajo in kakšen je jedilnik ter so bili dobro seznanjeni z dieto za svoje zdravstveno stanje. Za individualno prehransko svetovanje se je odločilo 14 odstotkov bolnikov, večina pa je bila seznanjena z možnostjo, da jih dietetik obišče ob bolniški postelji. Za zaposlene v kuhinji UKC Ljubljana je presenetljiv in laskav podatek, da je imelo kar 81 odstotkov anketiranih dober ali odličen apetit in da je le štiri odstotke anketiranih imelo slab apetit.

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Bogdan Ambrožič

dr. Bogdan Ambrožič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Sonja Kapun

Sonja Kapun dr. med. spec. interne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki