Prehrana za revmatoidni artritis

(Foto: Shutterstock)

Strokovna revija Frontiers in Nutrition je objavila, da uživanje nekaterih živil lahko zmanjša bolečine, oteklost in otrdelost pri bolnikih z revmatioidnim artritisom.

Ob zmanjšanju vnetnih procesov lahko pride tudi do počasnejšega napredovanja bolezni, sporočajo indijski znanstveniki z univerze v Orissi. Pozitiven vpliv na stanje teh bolnikov ima zlasti uživanje borovnic, suhih sliv, granatnega jabolka, celovitih žit, olivnega olja, ingverja in kurkume. Ob tem podobno vpliva tudi uživanje zelenega čaja. Dodatna izboljšanja so opazili pri tistih, ki so prenehali kaditi in piti alkohol.
Mojca Cepuš

Mojca Cepuš svetovanje o prehrani Svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje, certificirana nutricistka.

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Postavi vprašanje

Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki