Do roba sveta: zavarovanje TUJINA AS

  • UR
  • ponedeljek, 15. januar 2018

Zavarovalnica je posodobila in pocenila svojo ponudbo asistenčnega zavarovanja v tujini. S Tujino AS si zagotovimo hitro in strokovno zdravstveno oskrbo na vseh celinah in v vseh državah sveta, tudi v zasebnih bolnišnicah.

Asistenčna mreža ima zaposleno lastno medicinsko osebje in zdravnike različnih specializacij po vsem svetu. To je zagotovo največja prednost tega zavarovanja, ob tem, da zagotavlja pomoč in asistenco 24 ur na dan v slovenskem jeziku pa tudi stroške prevoza, česar Evropska kartica ne krije. Poleg zavarovanja za posameznike AS ponuja tudi ugodnejša družinska zavarovanja in zavarovanja za skupine, ko potuje vsaj 9 ljudi in posebna, celoletna zavarovanja za Hrvaško in Črno goro.

Izbrati je mogoče 2 različna paketa TUJINA AS in TUJINA AS PLUS, s tremi različnimi višinami zavarovalnih vsot (kritij), kar pa ne pomeni, da je zavarovanje s 100 tisoč evri zavarovalne vsote štirikrat dražje od zavarovanja s kritjem do 25 tisoč evrov, premija se spremeni le za nekaj evrov.

Za oddih na Hrvaškem ali v Črni gori, kjer so cene zdravstvenih storitev in stroški prevoza v domovino razmeroma nizke, običajno zadostuje nižje kritje. Zato je AS pripravil posebno zavarovanje, in sicer celoletno posamezno in družinsko zavarovanje z zavarovalno vsoto 20 tisoč evrov. Povsem drugače je, če smučamo v Švici, kjer v zasebni zdravstveni ustanovi že za zdravljenje enostavnega zloma noge lahko plačamo več kot 25 tisoč evrov. Še dražje je, če potrebujemo prevoz domov z druge celine, za kar zavarovalnica priporoča najvišja kritja.

Zavarovanje je mogoče skleniti na vseh prodajnih mestih, pri zastopniku in z nekaj kliki tudi iz domačega naslanjača - na strani WIZ spletnih zavarovanj. Zavarovanci prejmejo polico kar na e-naslov ali kot SMS sporočilo s številko police in informacijami, kam poklicati, ko potrebujejo asistenčno pomoč. Sklenitev prek spleta ali mobilnika prinaša dodatni, 10-odstotni popust.

5-članska družina bi za teden dni smučanja v Franciji plačala premijo Tujina AS le 29,98 evra, po spletu pa samo 26,98 evra. AS svetuje pri potovanjih v Francijo kritje vsaj v višini 50 tisoč evrov, kar pa pomeni, da bo vsak posamezni družinski član zavarovan do zavarovalne vsote na polici.

Zavarovalnica ponuja tudi druge dobrodošle rešitve, ki nam prihranijo stroške in skrbi tudi v primeru, če moramo podaljšati bivanje v tujini. Denimo, če letalski prevoznik odpove let, kritje za zamudo letala ali prtljage, izgubo ali krajo prtljage, izgubo in krajo osebnih dokumentov. Z zavarovanjem Tujina AS PLUS dobimo povrnjen del stroškov, koliko, pa je odvisno od izbrane kombinacije zavarovanja.

AS svetuje, da iz tujine takoj pokličemo na številko 00386 5 66 28 500 – asistenčni center AS, ki jo prejmete ob sklenitvi zavarovanja. Asistenčni center vas v slovenskem jeziku napoti do najprimernejše zdravstvene ustanove. Poleg organizacije pomoči, plačila nujnih stroškov in organizacije prevoza (tudi z reševalnim vozilom ali celo helikopterjem) pa asistenčni center poskrbi tudi za obveščanje svojcev.

Roman Paškulin

dr. Roman Paškulin dr. med. terapevt medicinske hipnoze


Postavi vprašanje

Marjan Berginc

Marjan Berginc dr. med. spec. družinske medicine

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Vsi Viva strokovnjaki