Posočje miga za zdrave dojke – vabljeni na MIDO v Tolmin

  • UR
  • torek, 14. november 2017

Vabljeni na že tretjo prireditev MIDO - miganje za zdrave dojke, ki bo že to soboto, 18. novembra v telovadnici Šolskega centra Tolmin s pričetkom ob 15 uri.

Program je bogat in pester, veliko bo plesa, raztegovanja in gibanja, denimo joga, pilates, vaje za moč in hrbtenico, vse skupaj pa bodo začinili zanimivi nastopi plesnih šol iz Posočja. Prireditev je dobrodelna, zbrane prostovoljne prispevke pa letos namenjajo izvedbi preiskave UZ dojk ženskam in dekletom v starosti 25-50 let, kajti takrat se počasi pojavnost raka dojke že zvišuje. Po 50-letu nam je že dostopna preventivna presejalna mamografija v okviru nacionalnega programa Dora, ki v Posočju že dobro teče.

Prireditev organizira Društvo proti raku dojk Posočje, ki je bilo ustanovljeno leta 2014 v želji po osveščanju o dejavnikih tveganja raka dojk in seveda, kaj lahko storimo, da se temu izognemo. Ženske učijo samopregledovanja dojk, da čimprej opazijo zlovešče znake, trudijo se približevati preiskave ženskam (omogočen bo UZ v Kobaridu), želijo pa si pridobiti tudi mamobus, mobilno enoto mamografije. Seveda pomagajo tudi že obolelim s svetovanji, druženji, uporabnimi izobraževalnimi predavanji, detabujizacijo, imajo pa tudi sklad za bolnice z enkratno finančno pomočjo.

Na gibanje, ples in gibanje za zdrave dojke v Posočju se prijavite na midoposocje.weebly.com
Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Olja Repež

Olja Repež osebna stilistka (Image Consultant)

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki