Športniki na zdravljenje v ambulanto Zdravje AS

  • UR
  • petek, 10. november 2017
Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice; Bogdan Gabrovec, predsednik OKS, in Katerina Rihter, poslovna direktorica Zdravje AS.
Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice; Bogdan Gabrovec, predsednik OKS, in Katerina Rihter, poslovna direktorica Zdravje AS.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS - ZŠZ) je včeraj, 9. 11., podelil naziv Olimpijski referenčni športno medicinski center ambulanti Zdravje AS ter njenim partnerjem, z Nacionalno športno kartico pa omogočil nezgodno zavarovanje vsem imetnikom kartice pri zavarovalnici AS.

Ambulanta Zdravje AS je s partnerji MD Medicina, Bisturmed in SŽ-ŽIP (Središče Vitalis) uradno prejela naziv Olimpijskega referenčnega športno medicinskega centra. Gre za projekt OKS-ZŠZ, ki je vzpostavil sistemsko rešitev za zdravljenje športnikov. Ambulanta je s tem postala del mreže izbranih izvajalcev zdravstvenih storitev, ki skrbijo za strokovno in hitro zdravljenje športnikov.

Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, je ob svečani podelitvi naziva dejal, da bo ekipa vrhunskih zdravnikov in fizioterapevtov v ambulanti Zdravje AS poskrbela za hitro diagnostiko in zdravljenje športnikov in s tem prispevala k njihovemu dolgoročnemu uspehu. Poudaril je, da je ena pomembnejših nalog Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez skrb za zdravje športnikov. Za ustanovitev mreže referenčnih ustanov so se odločili, ker se zavedajo, da je bila dosedanja zdravstvena oskrba športnikov neprimerna in podvržena dolgim čakalnim dobam za preglede in terapije. Za marsikaterega športnika oz. športnika je takšen pristop pomenil konec tekmovalne kariere.

Gabrijel Škof, predsednik uprave zavarovalnice Adriatica Slovenice, ki z OKS-jem sodeluje že od leta 1993, je ob tej priložnosti povedal, da je sodelovanje pri projektu Olimpijskih referenčnih športno medicinskih centrov smiselna nadgradnja partnerstva z OKS-ZŠZ, saj so olimpijci že več kot 20 let zavarovani s Paketom Športnik. Kot je pojasnil, zavarovalnica podpira šport in skrb za zdravje vse od svoje ustanovitve, obenem pa razvija specializirana, a široko dostopna zdravstvena zavarovanja. Športnikom, tako vrhunskim kot rekreativnim, nudijo posebej prilagojena zavarovanja, storitve ambulante, hčerinskega podjetja zavarovalnice, pa so sicer samoplačniške.

Katerina Rihter, poslovna direktorica družbe Zdravje AS, nosilke konzorcija z nazivom, je poudarila, da so se v konzorcij povezali 4 partnerji, ki izvajajo komplementarne storitve, namenjene strokovni podpori športnikov (meritve, testiranja, nutricionistika, športna psihologija), diagnostične storitve ob poškodbi ali bolezni, operacije, fizioterapijo in pozno rehabilitacijo. Cilj povezovanja je predvsem v celostnem pristopu v fazi trenažnega procesa kot pri zagotavljanju hitre in učinkovito zdravstvene oskrbe ob morebitnih zdravstvenih težavah.

Bogdan Gabrovec in Gabrijel Škof sta ob tej priložnosti podpisala tudi pogodbo o sodelovanju v projektu Nacionalne športne kartice. Zavarovalnica Adriatic Slovenica bo imetnikom kartice omogočila celoletno nezgodno zavarovanje po ugodnejših pogojih. Kartica s štiriletno veljavnostjo bo rekreativnim športnikom, članom športnih društev pa tudi trenerjem in sodnikom omogočala tudi številne druge ugodnosti.

Prireditve so se ob zdravnikih in fizioterapevtih iz ambulante Zdravje AS udeležili tudi vrhunski športniki, Iztok Čop, podpredsednik OKS-ZŠZ, Klemen Gerčar, svetovni prvak v razredu MX3 ter predstavniki članov konzorcija. OKS-ZŠZ bo v tem letu podelil naziv Olimpijski referenčni športno medicinski center 6 nosilcem in njihovim partnerjem.

Galerija

Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice; Bogdan Gabrovec, predsednik OKS, in Katerina Rihter, poslovna direktorica Zdravje AS.

Zdravje AS in partnerji, prejemniki naziva Olimpijski referenčni športno medicinski center, v družbi Bogdana Gabrovca.

Klemen Gerčar in Jure Bornšek, fizioterapevt v ambulanti Zdravje AS.

Vesna Plevnik Vodušek

Vesna Plevnik Vodušek dr. med. spec. pediatrije

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki