Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Prekolesarimo svet za manj samomorov

Ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora bo že četrto leto zapored potekala simbolična podpora kolesarjev 2017. Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vabijo, da se pridružite tudi vi in sodelujete v simbolni akciji.
Pobudnik akcije je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora. Ker so bile pretekle akcije uspešne tudi v Sloveniji, se ji letos zato pridružujemo že četrtič zapored.

Glavni namen akcije je razširjati zavedanje, da samomore lahko preprečujemo. Cilj akcije je, da bi udeleženci z vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Z akcijo želijo spodbuditi druženje med ljudmi in s tem premagovati osamljenost, ki je eden od dejavnikov tveganja za razvoj duševnih stisk.

V akciji, ki se je začela 10. avgusta, lahko sodelujete do 10. septembra 2017, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. Kako se lahko pridružite tudi vi? Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, tudi sobnem. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabijo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

kolesarjenje , samomor

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.