Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Koliko je pokanje s prsti zdravo?

Čeprav pokanje s prsti ne bo povzročilo artritisa, je nekaj raziskav pokazalo, da imajo ljudje, ki to nenehno delajo, manj moči v rokah ter da jim pogosteje otekajo
Čeprav pokanje s prsti ne bo povzročilo artritisa, je nekaj raziskav pokazalo, da imajo ljudje, ki to nenehno delajo, manj moči v rokah ter da jim pogosteje otekajo (Foto: Shutterstock)

Zagotovo ste že slišali, da pokanje s prsti na rokah ni zdravo, da lahko povzroči artritis ter da obrablja vezivno tkivo okoli sklepov, toda zdravniki to najodločneje zavračajo
A čeprav pokanje s prsti ne bo povzročilo artritisa, je nekaj raziskav pokazalo, da imajo ljudje, ki to nenehno delajo, manj moči v rokah ter da jim pogosteje otekajo. Če pokanje spremlja bolečina, je razlog za to lahko neodkrita poškodba. Čeprav obstajajo izsledki, so zelo redki, odkrili pa so, da imajo ljudje s to navado drugačno barvo kože ter da jim ligamenti otekajo.

Če vam pokanje s prsti povzroča olajšanje, je to povsem v redu. Tisti zvok, ki ga slišite, je pravzaprav pokanje balončkov ujetega plina, ki se nabere v tkivu okoli sklepov.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

pokanje s prsti

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.