Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Resveratrol za prožne žile

Resveratrol, antioksidant v rdečem vinu, ima številne ugodne učinke na naše zdravje ter mladosten videz.
Resveratrol, antioksidant v rdečem vinu, ima številne ugodne učinke na naše zdravje ter mladosten videz. (Foto: Shutterstock)

Zagotovo ste že slišali, da ima resveratrol, antioksidant v rdečem vinu, številne ugodne učinke na naše zdravje ter mladosten videz.
Zdaj so ugotovili, da prispeva tudi k izboljšanju stanja žil pri ljudeh s sladkorno boleznijo tipa 2. Vnos dodatkov resveratrola se je v študiji pokazal povezan z blaženjem ateroskleroze pri diabetikih. Posledično je to zmanjšalo tudi tveganje za srčno in možgansko kap. Pozitiven učinek resveratrola je bil najbolj izražen pri pacientih z najhujšo obliko ateroskleroze, je pokazala dodatna analiza stanja 57 ljudi, starih povprečno 56 let. V študiji so štiri tedne uporabljali odmerke resveratrola, ki znatno presegajo količino, prisotno v enem kozarcu vina. Resveratrol sicer najdemo tudi v arašidih in jagodičevju.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

resveratrol , arteroskleroza , možganska kap

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.

Komentarji

31. 05. 2018 17:50:04
Jaz predlagam vsem, ki želijo resveratrol, da si preberejo ta članek, kjer lahko najdejo razpredelnico, kje vse se nahaja resveratrol v naravni hrani: http://www.virmodrosti.com/hranila/resveratrol-kaksne-so-njegove-prednosti-in-slabosti/ Pomembno je, da uživamo naravno hrano in ne iščemo izgovorov pa enostavnih rešitev. Sama sem jemala resveratrol kar nekaj časa in nisem bila z njim zadovoljna, ker nisem opazila nič posebnega, razen tega, da je deloval protivnetno.