Vabljeni v Thalasso Spa Lepa Vida na Sečoveljskih solinah

Na slovenski obali se razprostira eden najlepših naravnih in kulturnih biserov Slovenije, Krajinski park Sečoveljske soline. Tu v sožitju človeka in narave domuje že stoletja stara tradicija pridelave soli, ki je od srednjega veka pa do danes ustvarila in ohranila edinstveno solinarsko pokrajino.

Sol je eden od nepogrešljivih elementov v človeškem telesu, telo pa jo hvaležno sprejema tudi v kopelih ali z masažo s soljo in drugimi pridelki s solin. V severnem delu Krajinskega parka Sečoveljske soline leži edinstveni center na prostem Thalasso Spa Lepa Vida. Ta v blagem zavetrju solinskih polj ponuja darove morja, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo. Na voljo so vam tretmaji z naravnimi izdelki, pridobljenimi iz Sečoveljskih solin.

Talasoterapija je postala pomemben del ponudbe in je v obmorskih »wellness« centrih že vrsto let uveljavljen način uporabe naravnih danosti – blage klime, morske vode, alg, soli, blata in peska, ki so skupaj z mediteransko kuhinjo postali sinonim za dobro počutje. Solinsko blato in slanica – matična voda, sol ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije v solinah. Od teh sta solinsko blato ter slanica – matična lužina s strani Ministrstva za zdravje priznana kot naravna zdravilna dejavnika.

Solinsko blato ali fango
je edinstveno naravno zdravilno in kozmetično sredstvo, ki je zelo priznano v svetu kozmetike in alternativnih metod zdravljenja. Pozitivni učinki blata so poznani že od davnine. Zaradi postopnega dozorevanja v solinskih bazenih vsebuje solinsko blato visoko koncentracijo mineralov. Je priznan naravni zdravilni dejavnik, ki se uporablja predvsem v zdravilne in protibolečinske namene pri degenerativnih in revmatičnih boleznih gibalnega sistema, pri stanjih po operaciji in poškodbah na gibalnem sistemu. Uporablja se tudi v sprostitvene in lepotne namene, saj pospešuje izločanje znoja in odpadlih snovi iz telesa, koža pa postane mehkejša, bolj napeta in čistejša, zato ga priporočamo tudi pri tretmajih za odpravo celulita in preoblikovanju telesa.

Slanica – matična voda, mati vseh voda, je dragocena tekočina, ki ostane na dnu solinskih bazenov, potem ko solinarji ročno poberejo morsko sol. Zaradi bogate vsebnosti mineralov (broma, joda in magnezija) je slanica že stoletja visoko cenjena. Kopel v slanici deluje protibolečinsko in sproščujoče, zato je priporočljiva tako pri degenerativnih in revmatičnih težavah kakor tudi pri poškodbah in operacijah gibalnega sistema ter kožnih spremembah (luskavici).
Sečoveljske soline so odličen, uspešen primer vpetosti v okolje in družbo. Po zaslugi Telekoma Slovenije, ki je pred 13 leti prevzel lastništvo in razvil blagovno znamko, smo jih ohranili za generacije, ki še prihajajo.

Thalasso Spa Lepa Vida bo ponovno odprl svoja vrata 20. maja. Več na informacij na: soline.si in thalasso-lepavida.si

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki