Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Odprli nov kirurški center na Otočcu

Kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut Avelana.
Kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut Avelana.

Na Otočcu je 21. aprila slovesno odprla vrata Avelana, prvi zasebni kirurški center na Dolenjskem. Gre za raziskovalni inštitut s tremi moderno opremljenimi operacijskimi dvoranami (ena izmed njih omogoča tudi hibridne posege, torej odprto in znotraj žilno kirurgijo), intenzivnim nadzorom, bolniškimi sobami in dnevno bolnišnico.
Skupaj gre za 12 postelj na 1600 m2 površine, ki vključuje tri standardne enoposteljne sobe in dva nadstandardna apartmaja. Nove prostore je z rezanjem slavnostnega traku odprl ustanovitelj in graditelj Avelane, primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med., ki je ves dobiček, ki ga je njegovo podjetje v 15 letih dela v zasebni zdravstveni dejavnosti v javni mreži ustvarilo, spremenil v sodobno investicijo, s katero želi dokazati, da tudi zasebniki skrbijo za razvoj stroke.

Cilj, ki ga je vodil pri zahtevni investiciji, je vezan na inovacijo v zdravstvu - bolnik bo sedaj lahko opravil vse na enem mestu, vključno z rehabilitacijo. Slavnostne otvoritve ene najpomembnejših zdravstvenih pridobitev dolenjske regije sta se udeležila tudi župan Novega mesta Gregor Macedoni ter novomeški škof Andrej Glavan. Župan je v nagovoru izpostavil, da nova klinika za vaskularno kirurgijo zagotavlja dodano vrednost tako zdravstvu, turizmu, kot tudi spremljevalnim dejavnostim na Dolenjskem in po vsej Sloveniji. Izrazil je veselje ob dejstvu, da bo pridobitev izboljšala kvaliteto zdravstvene oskrbe v regiji in prispevala k skrajšanju čakalnih dob na področju zdravljenja bolezni žil.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

kirurški center , bolezni žil

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.