Odprli nov kirurški center na Otočcu

Kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut Avelana.
Kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut Avelana.

Na Otočcu je 21. aprila slovesno odprla vrata Avelana, prvi zasebni kirurški center na Dolenjskem. Gre za raziskovalni inštitut s tremi moderno opremljenimi operacijskimi dvoranami (ena izmed njih omogoča tudi hibridne posege, torej odprto in znotraj žilno kirurgijo), intenzivnim nadzorom, bolniškimi sobami in dnevno bolnišnico.

Skupaj gre za 12 postelj na 1600 m2 površine, ki vključuje tri standardne enoposteljne sobe in dva nadstandardna apartmaja. Nove prostore je z rezanjem slavnostnega traku odprl ustanovitelj in graditelj Avelane, primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med., ki je ves dobiček, ki ga je njegovo podjetje v 15 letih dela v zasebni zdravstveni dejavnosti v javni mreži ustvarilo, spremenil v sodobno investicijo, s katero želi dokazati, da tudi zasebniki skrbijo za razvoj stroke.

Cilj, ki ga je vodil pri zahtevni investiciji, je vezan na inovacijo v zdravstvu - bolnik bo sedaj lahko opravil vse na enem mestu, vključno z rehabilitacijo. Slavnostne otvoritve ene najpomembnejših zdravstvenih pridobitev dolenjske regije sta se udeležila tudi župan Novega mesta Gregor Macedoni ter novomeški škof Andrej Glavan. Župan je v nagovoru izpostavil, da nova klinika za vaskularno kirurgijo zagotavlja dodano vrednost tako zdravstvu, turizmu, kot tudi spremljevalnim dejavnostim na Dolenjskem in po vsej Sloveniji. Izrazil je veselje ob dejstvu, da bo pridobitev izboljšala kvaliteto zdravstvene oskrbe v regiji in prispevala k skrajšanju čakalnih dob na področju zdravljenja bolezni žil.

Galerija

Kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut Avelana.

Nov kirurški center in vaskularni raziskovalni inštitut je z rezanjem slavnostnega traku odprl njegov ustanovitelj in graditelj, primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med.

Strokovnjaki v bolnišnici Avelana bodo razpolagali z najsodobnejšo tehnologijo.

Slavnostne otvoritve ene najpomembnejših zdravstvenih pridobitev dolenjske regije se je udeležil tudi župan Novega mesta Gregor Macedoni.

Marijana Jazbec

mag. Marijana Jazbec poklicna grafologinja analiza pisave

Postavi vprašanje

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki