Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Segrejte premražena stopala

Premraženim stopalom pomaga masaža z rožmarinovim oljem, ki bo spodbudilo cirkulacijo, vsak drug večer pa jim privoščite toplo-hladno kopel.
Premraženim stopalom pomaga masaža z rožmarinovim oljem, ki bo spodbudilo cirkulacijo, vsak drug večer pa jim privoščite toplo-hladno kopel. (Foto: Shutterstock)

Vam mraz ledeni stopala? Se prsti krčijo, krvni obtok pa je slab? Težava je v tem, ker mišice niso dovolj močne, da bi jim uspelo ohranjati toploto nog, ki zato takoj zmrznejo.
Da bi jim vsaj malce olajšali delo, jejte hrano, ki pomaga pospešiti cirkulacijo, kot so ribje olje in ingver. Zmanjšajte količino kofeina in povečajte odmerek citrusov. Magnezij je vedno dobra rešitev, še zlasti če vas pogosto zgrabijo krči v nogah. Veliko ga boste zagotovili s svežimi živili, kot so banane in blitva, ali prehranskimi dodatki.

Pomaga tudi, če si zvečer pred spanjem zmasirate stopala z rožmarinovim oljem, ki bo spodbudilo cirkulacijo, vsak drug večer pa jim privoščite toplo-hladno kopel. V eni posodi naj bo topla voda, v drugi pa hladna, nato noge izmenično potapljajte najprej v prvo ter nato v drugo posodo. Pomembno je, da vedno začnete in končate v topli vodi, saj boste le tako dosegli želeni učinek. Vsak del te »seanse« naj traja vsaj pol minute.

Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

stopala

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.