Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Trije nasveti za prihranek časa pri kuhanju

Nasveti za prihranek časa pri kuhanju.
Nasveti za prihranek časa pri kuhanju. (Foto: Shutterstock)

1. Ne odmrzujte rib – iz zamrzovalnika jo neposredno postavite v posodo za pečenje, praženje, dušenje ali kuhanje in zelo kmalu se bo odtajala. Ob tem se med tajanjem sokovi iz ribe mešajo z omako, tekočino, v kateri se pripravlja, kar daje jedi veliko boljši okus.

2. Zamrznite meso – če ga želite, zlasti govedino, narezati na enakomerne trakove ali kockice, saj bo to opravilo sicer lahko kar precejšen izziv. In rešitev: postavite kos mesa v zamrzovalnik za 20 minut, medtem ko pripravite vse drugo, kar potrebujete za jed. Nato narahlo narežite meso na kocke ali trakove, saj bo napol zamrznjeno veliko lažje za rezanje. Enako velja tudi za pripravo jeter.

3. Ne segrevajte prazne pečice – ko vnaprej segrevate pečico, je nikar ne segrevajte prazne, temveč posodo, v kateri boste pripravljali jed, pustite, da se segreje skupaj s pečico. Ni pomembno, kaj pripravljate, vedno naredite tako, in jed bo zagotovo prej pripravljena.



Vam je članek všeč?


Išči po ključnih besedah

kuhanje

Povezano

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.